Quantcast

Viacom Blink! - nová televize pro ženy odstartovala

| Tisk

Na evropském satelitním systému Hot Bird (13°E) v rámci multiplexu MTV Networks dnes 20.7.2011 v 16:00 hodin zahájil pravidelné vysílání nový mezinárodní kanál pod názvem Viacom Blink! Stanice se objevila na programové pozici, kterou do 18.7. využívala hudební a lifestylová televize MTV Europe (přesunula se na družici Thor 6).

Viacom Blink! je název nového kanálu, společného projektu Viacom International Media Networks a firmy Endemol. Polsko je vůbec první zemí, kde se nový kanál bude vysílat. Proto je program poskytován s anglickou a polskou audio stopou. Cílovou skupinou nové stanice jsou ženy.

Společnost Endemol, dnes většinově vlastněná italskou mediální skupinou Mediaset Silvia Berlusconiho, vlastní licence k mnoha formátům, které se již objevily na českých a slovenských obrazovkách - Big Brother, Výměna manželek, Chcete být milionářem?, Ber nebo neber, Wipeout a mnoho dalších.


obrázek

Spolu se startem televizní stanice Viacom Blink! startují i internetové stránky, zcela integrované s profilem stanice na Facebooku. Vedle informací o pořadech najde na nich zájemce lifestylové články. Uživatelé budou mít také možnost sledovat pořady online již den po jejich televizní premiéře.

Viacom Blink! přinese divákům premiérový obsah složený z nejlepších pořadů a televizních formátů ze světové nabídky firmy Endemol. Řada z nich se poprvé objeví v Polsku.

Držitelem české licence k vysílání programu Viacom BLINK! je společnost MTV Networks s.r.o., který stanici provozuje na základě zmodifikované licence s původně plánovaným názvem SPIKE. Licence českou Radou pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) byla udělena společnosti k šíření programu v následujících zemích: Polsko, Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, Srbsko, Chorvatsko, Černá Hora, Slovinsko, Albánie, Makedonie. Oproti původnímu plánu se ruší původně plánované vysílání Viacom BLINK v zemích Rusko, Izrael, Ukrajina, Jihoafrická republika, Nigérie, Keňa.

Podle licence bude Viacom BLINK! vysílat seriály a komediální seriály v rozsahu 30 až 50 procent vysílacího času, 15 až 30 procent vyplní reality show, dále program bude obsahovat animované pořady, hraní filmy, dokumentární filmy, pořady o životním stylu a hry.


obrázek

technické parametry:

satelit: Hot Bird 6 (13°E)
kmitočet: 11,075 GHz
polarizace: vertikání
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK
provider: MTV Networks Europe


ID: Viacom Blink!
video PID: 165
audio PID: 100 (polsky), 101 (anglicky)
CA systém: zatím žádný ( FTA); od 19.8.2011 v CA CryptoWorks a Conax

Kanál Viacom Blink! je v rámci promo akce vysílán až do 19.8.2011 bezplatně (FTA). Vysílání tak mohou přijímat všichni satelitní diváci, včetně abonentů všech polských DTH platforem. Se zakódováním signálu bude program poskytován abonentům platformy N (televize nové generace). V dalších sítích se stanice objeví jakmile budou uzavřeny smlouvy s jednotlivými operátory.

podle informací satkurier.pl

redakce





Reklama




Vybrané články