Quantcast

M77 Group koupila Skylink

| Tisk

logo Dnešním dnem v Luxembourgu situovaná společnost M77 Group – dceřiná společnost M7 Group – získala Skylink, největšího DTH operátora v České republice a na Slovensku.

Akvizice značky Skylink následuje po akvizici značky CS Link , která proběhla začátkem tohoto roku. Skylink byl prodán firmou Menghem, která je vlastněna skupinou soukromých investorů. Akvizice Skylinku, rychle rostoucí DTH platformy, zabezpečí konsolidaci trhu ve vícekanálových TV v České a Slovenské republice. Platformy Skylink a CS Link společně poskytují služby pro více než 2,1 mil. domácností s rostoucím počtem uživatelů HD. Obě společnosti vysílají prostřednictvím satelitu Astra3 23,5 stupně na pozici, která je též používána v krajinách Beneluxu.

Jaromír Glisník, výkonný ředitel Skylinku, se vyjádřil: „Toto je výborná zpráva pro zákazníky Skylinku, kteří se tímto stávají součástí mezinárodní DTH skupiny se silným fokusem na HD. Skylink měl možnost rychle růst v posledních letech a já věřím, že tento růst bude pokračovat i nadále.“

obrázek Kees Fäber za M77 řekl: „Jsme potěšeni akvizicí Skylinku, zvlášť po naší akvizici CS Linku začátkem tohoto roku. Jsme přesvědčeni, že trh bude nadále růst v České i Slovenské republice. Tato akvizice podporuje naši expanzi v Evropě a pomůže nám rozšířit naši DTH strategii pro více zemí. Z důvodu našeho zájmu v tomto trhu vítáme Skylink a jejich zkušenosti a kvalitu.“

CORPIN/ Rothschild vystupoval jako exkluzivní finanční poradce a Kocián Šolc Balaštík jako právní poradce pro Menghem v této transakci.

O platformě Skylink:
Skylink je největší Direct to Home – Satellite TV (DTH) operátor v počtu zákazníků v České a Slovenské republice. V současné době má více jak 1,5 mil. zákazníků.



O M77 Group:
M77 Group S.A. má sídlo v Luxembourgu. M77 Group je dceřinou společností M7 Group a je aktivní na trhu Direct to Home v centrální Evropě.

Kees Färber





Reklama




Vybrané články