Quantcast

TV LUX zahájila vysílání na Astře 3B

| Tisk

Slovenská stanice pro věřící TV Lux zahájila pravidelné vysílání na satelitu Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně. Stanice se objevila na kapacitě provozované satelitním operátorem SES (Astra) v multiplexu, který obsahuje mimo jiné české stanice TV Óčko a regionalnitelevize.cz. Vysílání TV Lux je šířeno v režimu FTA.

Vstupem TV Lux na orbitální pozici 23,5°E se výrazně zvyšuje dostupnost stanice pro satelitní diváky. Z této pozice jsou totiž vysílány služby Skylink a CS Link . Volné vysílání TV Lux mohli diváci doposud naladit jen na družici Thor 6 (0,8°W) na kapacitě Telenor Satelite Broadcasting (TSBc).

TV LUX přináší publicistické pořady, vzdělávací relace, pořady pro děti, hudební relace, motlitby, přenosy z Vatikánu, dokumentární filmy, zpravodajské relace, soutěžně-zábavní formáty, přenosy sv. mší a mnoho dalších. Program TV Lux bude koncipován pro celou rodinu - pro děti nechybí animované seriály či nedělní zábavně-poučná rána. TV Lux zahájila vysílání před 4 lety - v květnu 2008.


obrázek

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,168 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4


norma: DVB-S
modulace: QPSK
service ID: 5204
video PID 518
audio PID 708
CA systém: žádný (FTA)

Původní distribuce TV LUX na družici Thor 6 (0,8°W) na kmitočtu 11,919 GHz, pol. V, SR 28000, FEC 7/8 bude zachována.

redakce





Reklama




Vybrané články