Quantcast

Televize LUX od 4.5.2012 přes Astru

| Tisk

logo Slovenská stanice TV LUX bude od 4.5.2012, v den čtvrtého výročí od zahájení vysílání, šířena z dalšího satelitu. TV LUX bude vysílat i prostřednictvím satelitu Astra 3B na pozici 23,5°E.

Doposud televize vysílala přes kabelové společnosti, internet a satelit Thor 6 (0,8°W), přes který bude vysílat i nadále. Díky rozšíření vysílání na Astru se rozšíří pokrytí signálem přibližně na 80 procent území Slovenska.

Vysielanie cez satelit Astra je pre nás splnením ďalšieho sna. Doplnili sme možnosť sledovať TV LUX pre ďalšiu veľmi významnú skupinu divákov,“ konštatuje riaditeľ Televízie LUX, Ján Buc na stránkách televize.


obrázek

Právě rozšíření pokrytí do každé domácnosti si dal jako jeden z hlavních cílů při svém nástupu do funkce ředitele TV LUX v červenci 2011.

Ján Buc dodává: „Je to pre nás zároveň výzva k zodpovednosti pokračovať na ceste skvalitňovania vysielania po technickej i obsahovej stránke. Chceme byť naďalej nástrojom šírenia duchovných hodnôt, formovania a povzbudzovania veriacich, aby sme žili autentické radostné kresťanstvo hlboko zakorenené v Kristovi.“

Vysílání TV LUX přes Astru vítají i majitelé televize, LUX communication a Konferencia biskupov Slovenska. „Veľmi sa teším, že TV LUX začne vysielať aj cez Astru, iste prinesie úžitok ešte väčšiemu okruhu divákov a verím, že si získa aj mnoho nových priaznivcov,“ uvedl arcibiskup Stanislav Zvolenský, zodpovědný za mediální projekty při Konferencii biskupov Slovenska.

Tomáš Straka, ředitel LUX communication, která je spolu s Konferenciu biskupov Slovenska vlastníkem TV LUX, dodává: „Vysielanie cez Astru je výsledkom štvorročného úsilia o sprístupnenie obsahu vysielania TV LUX všetkým, ktorí majú oň záujem. Veríme, že aj vďaka podporovateľom v Klube priateľov TV LUX bude toto široké pokrytie v budúcnosti udržateľné.“

technické parametry:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,168 GHz
polarizace: vertikální


SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK
CA systém: žádný ( FTA)
Technické údaje:

Jde o stejný DVB-S multiplex, který již obsahuje vysílání českých privátních stanic TV Óčko a regionalnitelevize.cz. Distributorem programu je satelitní operátor SES (Astra). Technické testy TV LUX na Astře 3B proběhly v minulých týdnech.

redakce





Reklama




Vybrané články