Quantcast

Nejrozšířenější distribuci v SD má MTV, NGC v HD

| Tisk

logo V Evropě je nejčastěji šířen hudební a lifestylový kanál MTV. Podle nejnovějšího reportu Digital TV Research šíří kanál MTV celkem 123 operátorů.

Na další pozici je rodinný program Disney Channel se 122 operátory, dokumentární Discovery Channel se 121, National Geographic Channel se 120 a sportovní kanál Eurosport se 115 operátory.


obrázek

Tabulka č. 1 - Nejrozšířenější distribuce stanic v SD rozlišení

Report uvádí, že 13 vysílacích skupin dodává provozovatelům televizních sítí 228 programů, což je 96 procent z celkového počtu.

"Ne každý kanál se objeví ve stejné platformě. MTV je vůdcem a je šířen 123 subjekty - nebo-li 81% z celkového portu. Nicméně jenom 24 kanálů je šířeno více než polovinou ze 152 operátorů," okomentoval autor reportu Simon Murray.


obrázek
▲ Tabulka č. 2 - Nejrozšířenější distribuce programů v HD kvalitě

Samostatnou kapitolou byla analýza distribuce programů v HD rozlišení. Nejrozšířenější HD distribuci má dokumentární kanál National Geographic Channel, který poskytuje 100 operátorů. Za NGC se umístil Eurosport HD s 91 operátory, Disney XD se 75, Nat Geo Wild HD se 67 a Discovery HD Showcase se 66 operátory.



Nejvíce programů v HD rozlišení poskytuje BSkyB ve Velké Británii. Diváci zde mají přístup k více než 60 programům ve vysokém rozlišení (HDTV).

Krátce k průzkumu: Report pokrývá 238 mezinárodních stanic/vysílacích sítí napříč 152 hlavními operátory ve 34 zemích regionu EMEA (Evropa, Střední Východ a Afrika). Z celkového počtu je 67 stanic (28%) vysíláno v HD rozlišení. Do průzkumu společnost zahrnula jen nejvýznamnější operátoři - z Česka satelitní platformy CS Link , Skylink, freeSAT, IPTV službu O2TV a kabelového operátora UPC. Ze Slovenska pak satelitní služby Digi TV, Skylink, freeSAT by UPC Direct a dále Slovak Telekom a kabelovou nabídku UPC.

redakce





Reklama




Vybrané články