Quantcast

Nový kanál Smíchov odstartuje 23. prosince

| Tisk

Provozovatel TV Nova spustí ještě v letošním roce v pořadí svůj šestý kanál - nová stanice s názvem Smíchov zahájí pravidelné vysílání 23. prosince 2012. Novou stanici je možné naladit již nyní v novém celoplošném DVB-T multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting. Televize Smíchov zatím nemá licenci pro satelitní vysílání.

TV Smíchov bude vysílat komedie s vánočními témata, později nabídne pravidelné schéma filmů, sitcomů a seriálů, včetně podvečerního pásma Anivaných pořadů pro děti Smíškové. Z filmů SMÍCHOV odvysílá třeba snímky Fotr je lotr, Lepší pozdě, nežli později, Láska a jiné pohromy, Addamsova rodina, Piti piti pa nebo série Policejní akademie a Bláznivá střela. Heslem nové stanice bude heslo "Smíchov je všude tam, kde se lidé smějí".

"V situaci, kdy jde celková společenská nálada dolů, i v souvislosti s hospodářskou situací, vidíme, že takových diváků je čím dál více," uvedla programová ředitelka Novy Alex Ruzek. Dodala, že humorný a komediální obsah patří k nejsledovanějším pořadům na Nova Cinema.


obrázek

Projekt komediálního programu měl provozovatel TV Nova připraven již téměř dva roky a na samotném projektu pracovala posledních šest měsíců. Podle Novy má jít o vánoční překvapení. "Bylo to pro nás velmi náročné období, kdy jsme chtěli velmi krátce po sobě spustit dvě televizní stanice," řekla ČTK Ruzek.

Připomeňme, že provozovatel TV Nova v létě spustil nový mužský kanál TV Fanda. Stanice se objevila v pozemním multiplexu 4, kde již testuje i nová stanice Smíchov.

Mám obrovskou radost, že se nám podařilo SMÍCHOV zfinalizovat a připravit tak, že ho můžeme svým divákům přinést jako dárek pod vánoční stromeček. Naším cílem a velkým přáním je, aby diváci SMÍCHOV přijali jako oblíbeného společníka pro volný čas. SMÍCHOV je televizí plnou smíchu, chce diváky bavit, rozptýlit je a rozesmát. SMÍCHOV je prostě všude tam, kde se lidé smějí,“ říká Jan Andruško, generální ředitel skupiny Nova.






Nejnovější projekt TV Smíchov má již připravené pravidelné programové schéma. "Pondělky například budou patřit romantickým komediím, čtvrtky akčním, pátky rodinným nebo neděle nestárnoucí komediální klasice," uvedla Ruzek. Ve vysílání se objeví klasické sitcomu jako jsou Krok za krokem či Ženatý se závazky. Z premiérových titulů to budou mimo jiné Mike a Molly či Zpátky do školy. Zatím není jasné, zda se ve vysílání objeví i pořady vlastní tvorby.

Smíchov je v pořadí šestým kanálem Nova Group. Vedle plnoformátového programu TV Nova provozuje filmový a seriálový program Nova Cinema, mužský TV Fanda, sportovní Nova Sport, hudební a lifestylový program MTV. V přípravě jsou další kanály. "Projektů máme připravených několik a je jen otázkou připravenosti trhu, kdy si vyhodnotíme situaci vhodnou pro spuštění další stanice," řekla Ruzek. V případě úzce profilovaných kanálů se místo volného terestrického vysílání by dalo uvažovat spíše o placeném obsahu.

SMÍCHOV bude volně šířený v rámci pozemního vysílání multiplexu 4, určený je i pro volné šíření v satelitních platformách, kabelové a IPTV televizi. Informace jak SMÍCHOV naladit najdou diváci na webových stránkách SMICHOV.tv.

využito informací ČTK

redakce





Reklama




Vybrané články