Quantcast

Změny v multiplexu 4: Konec NOVA HD, start NOVA Cinema

| Tisk

logo V digitální terestrické síti 4 došlo k programovým změnám. Vysílání zde ukončila stanice NOVA HD (program TV Nova ve vysokém rozlišení) a odstartovala stanice NOVA Cinema v SD rozlišení.

Společnost Digital Broadcasting, provozovatel celoplošného DVB-T multiplexu 4, dnes po 2. hodině ranní ukončila distribuci programu NOVA HD, který v této síti vysílal v tzv. testovacím režimu - do obsazení programové kapacity. Uvolněnou kapacitu po Nova HD následně využila skupina NOVA a spustila zde distribuci seriálového a filmového kanálu NOVA Cinema. Tento program je doposud dostupný i v celoplošné síti 2, kterou provozuje konkurenční firma České Radiokomunikace (ČRa). Vše tedy nasvědčuje tomu, že NOVA Cinema se bude stěhovat do jiného multiplexu a pro mnohé diváky to může znamenat konec možnosti příjmu jednoho z programů skupiny NOVA.

Multiplex 4 podle údajů provozovatele této sítě pokrývá přes 85 procent obyvatel České republiky. Tento údaj je dle ohlasů čtenářů značně nadhodnocený a skutečné pokrytí je nižší.


logo



mapa - Pokrytí multiplexu 4

DVB-T multiplex 4 v současnosti šíří řadu stanic skupiny NOVA - TV Fanda, TV Smíchov, TELKA a nově Nova Cinema. Dále jsou v této síti programy skupiny POHODA - RELAX a REBEL a v některých regionech také Inzert TV.

redakce





Reklama




Vybrané články