Quantcast

freeSAT se rozšířil o MTV Europe

| Tisk

logo Satelitní placená televize freeSAT se v Česku a na Slovensku rozšířila o lifestylovou a hudební televizi pro mládež MTV Europe. Stanice je nově klientům dostupná v tzv. distribuční kvalitě přímo z kapacity MTV Networks Europe.

MTV Europe na českém a slovenském trhu nahradí stávající lokální verzi MTV Czechia, která ukončí provoz k 31.12.2013. Do Česka a na Slovensko se tak po zhruba čtyřech letech vrátí panevropská verze televize MTV.

S návratem MTV Europe na náš trh mohou diváci očekávat odlišnou programovou strukturu s větším důrazem na reality show. Hudební pořady na evropské mutaci MTV jsou v nočních a ranních hodinách.

technické parametry:

logo satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 12,226 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 5/6
norma: DVB-S
modulace: QPSK

ID: MTV Europe
service ID: 506


video PID: 5061
audio PIDy: 5062 anglicky, 5063 maďarsky, 5064 česky
DVB titulky: česky, maďarsky
CA systémy: CryptoWorks (CAID 0D02), Irdeto (0653, 0D97), Nagra MA (1815), Viaccess PC 5.0 (CAID 0500)

MTV Europe bude vysílat některé pořady s českým dabingem. Pro tyto účely je již zapojená volitelná audio stopa. Některý obsah bude do češtiny lokalizován formou titulků.

Kanál MTV Europe je již několik dní dostupný na kartách UPC a to díky testům stanice na kapacitě rumunského operátora ESS (Eastern Space System). Testy MTV Europe u společnosti ESS jsou určeny pro maďarský trh a neobsahují volitelnou českou audio stopu a české titulky.

redakce





Reklama




Vybrané články