Quantcast

freeSAT spustil 5 nových TV a 10 kanálů Music Choice

| Tisk

logo Operátor satelitní placené televize freeSAT rozšířil programovou nabídku v Česku a na Slovensku o 5 nových tématických programů plus 10 tématických audio kanálů Music Choice. Všech 15 televizních a rozhlasových služeb startuje dnes.

Blackbelt TV je stanice vysílající bojová umění a sporty. Stanice bude divákům přinášet klasické kung-fu filmy, napínavé celovečerní snímky z Hollywoodu. V programu stanice jsou také japonské animované seriály a filmy. Stanice je umístěna na 91. pozici v EPG.

technické parametry - Blackbelt TV:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 11,996 GHz
polarizace: vertikální
SR: 28000
FEC: 7/8
norma: DVB-S
modulace: QPSK

Rodinu tématických dokumentárních kanálů Discovery Network na platformě freeSAT posílí stanice Investigation Discovery. Stanice bude přinášet záhadné, nepředstavitelné a fascinující stránky vyšetřování případů. Kanál je umístěn na 45. pozici v EPG.

Da Vinci Learning je určen pro diváky toužící po poznání. Stanice přinese pořady, které diváky baví, vzdělávají a inspirují. Stanici najdou uživatelé dotovaných přijímačů na 54. pozici.

technické parametry - Investigation Discovery, Da Vinci Learning:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 12,188 GHz
polarizace: vertikální
SR: 28000
FEC: 7/8
norma: DVB-S
modulace: QPSK

Auto Motor und Sport je kanál pro automobilové nadšence a fanoušky motoristických závodů. Stanice vysílá detailní testování nedávno představených modelů aut, představení významných osobností automobilového byznysu a zákulisní portréty legendárních značek. Auto Motor und Sport je jediným novým lokalizovaným programem freeSATu s českým komentářem. Program je umístěn na 88. pozici v EPG na přijímačích operátora.

technické parametry - Auto Motor und Sport TV:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 12,073 GHz
polarizace: vertikální
SR: 28000
FEC: 7/8
norma: DVB-S
modulace: QPSK

Fashion TV je jediná mezinárodní televizní síť běžící 24 hodin denně a 7 dní v týdnu, která se věnuje výhradně módě, kráse, půvabu a stylu. Kanál slouží módním nadšencům tím, že jim nabízí původní, nezaujaté a informacemi nabité pořady. Stanice je na 144. pozici v EPG přijímačů UPC.

Music Choice je balíček 10 tématických audio kanálů bez mluveného slova a reklam. Velkým překvapením je zejména vysílání jednotlivých stanic jako televizní programy (statické obrázky v MPEG-2/SD) - diváci na obrazovce jednotlivých pozic najdou informace o aktuálním a následujícím titulu. Kanály se vysílají v kvalitě 192 kbit/s. Audio stanice jsou zařazeny na televizní pozice 200 až 209.


obrázek
technické parametry - Fashion TV, 10 audio kanálů Music Choice (Alternative, Blues, Classic Rock, Classical Greats, Cool Jazz, Feel good music, Hip Hop, Lounge, Rock n Roll Era, Total Hits):

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 12,034 GHz
polarizace: vertikální
SR: 30000
FEC: 3/4


norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Fashion TV a všech 10 stanic Music Choice jsou dostupné jen na HD přijímačích. Vysílání bylo umístěno do DVB-S2 multiplexu. Stanice jsou součástí balíčku Medium.

Ostatní programy - Blackbelt, Da Vinci Learning, Investigation Discovery, Auto Motor und Sport jsou zařazeny do doplňkového balíčku Plus. Tyto programy mohou přijímat jen zákazníci, kteří mají zmíněný balíček Plus aktivní.

Maďarská nabídka UPC Direct se zároveň rozšířila o třetí program maďarského veřejnoprávní vysílatele MTVA - m3. Stanice se vysílá na kmitočtu 11,938 GHz, pol. H, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK.

redakce





Reklama




Vybrané články