Quantcast

TV Praha bude bez lifestyle, zaměří se na zpravodajství a dokumenty

| Tisk

Praha a střední Čechy budou mít nadále regionální televizi. Končící stanici TV Metropol nahradí nový kanál TV Praha, který se zaměří na zpravodajství a dokumenty. Naopak stanice nebude vysílat lifestylové pořady. Pravidelné vysílání chce spustit v září.

Týden po oznámení ukončení činnosti TV Metropol přišla Československá filmová společnost Leoše Pohla s informací, že ve spolupráci s moravskoslezskou regionální televizí TV Polar Jaroslava Korytáře spustí nový kanál pod názvem TV Praha. V Současné době provozovatelé žádají českého regulátora RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) o udělení vysílací licence. Píše o tom MaM.

"Pokud TV Metropol opravdu přestane vysílat 30. června, musíme být připraveni vysílat od 1. července," uvedl pro Marketing&Media Leoš Pohl. V létě bude regionální program vysílán v rámci programového bloku na dokumentární stanici KinoSvět. V létě přinese zpravodajství a publicistiku z Prahy. V září se diváci dočkají samostatného vysílání.

"Budeme více zpravodajští nežli TV Metropol, vynecháme lifestylové pořady, trendem ve světě jsou nyní zpravodajské stanice doplněné o dokumenty," uvedl pro MaM Leoš Pohl.

plánované technické parametry - TV Praha:

multiplex: Regionální síť 4 (Regionální multiplex 4)
vysílací kanál: 46
frekvence: 674 MHz
vysílače: Praha - Strahov, Praha - Ládví, Praha - Zelený pruh
polarizace: horizontální


pokrytí: Praha a část středních Čech

V Praze a středních Čechách již jednou existovala stanice pod názvem TV Praha. Regionální televizi pro Prahu a okolí do července 2005 provozoval spoluvlastník TV Prima. Dokonce se tehdejší TV Praha vysílala ze stejných vysílačů a na stejném vysílacím kanálu. Z ekonomických důvodů skončil původní projekt TV Praha spolu s TV Hradec Králové.

redakce





Reklama




Vybrané články