Quantcast

Novinky v dekódování a příjmu pay-tv (27.)

| Tisk

Novinky v dekódování a příjmu pay-tv (27.)

* DEEPAM TV JEN S NOVÝMI KARTAMI
Provozovatel tamilské televize Deepam dlouho bojoval proti pirátskému přijmu svého programu. Po častých změnách kódů a technických opatřeních, kterými ztížil funkčnost autoupdate v náplních pro GW karty přistoupil k plošné výměně přístupových karet.

Scénář byl známý - po nezbytně nutnou dobu na výměnu přístupových karet vysílal provozovatel stanice Deepam TV program volně. Nový ident, který Deepam nyní používá je 18 80 00 (tzv. Viaccess2) a zároveň upustil od používání původního identu 00 1C 10 (Viaccess1).

Tamilská Deepam TV vysílá na družici Hot Bird 4 (pozice 13E), v rámci paketu British Telecom na kmitočtu 10,722 GHz, polarizace horizontální, SR 29900, FEC 3/4.

* NOVÁ DISTRIBUČNÍ TRASA PRO FOX KIDS/FOX SPORT...
Na skandinávské družici Thor 2 v paketu Canal Digitaal na kmitočtu 11,229 GHz (polarizace horizontální, SR 24500, FEC 7/8) se vynořila všem abonentům UPC Direct dobře známá dvojice programů Fox - tedy Fox Kids a Fox Sports. Vedle švédského tónu je na další podnosné vysílán i tón Fox Kids v maďarštině a dokonce i v češtině!

Nová distribuční trasa je v první fázi vysílána volně, později bude zakódována v CA Conax. Je zajímavé, že provozovatel paketu UPC Direct používá několik distribučních satelitů a zároveň i několik odlišných kódovacích systémů (CryptoWorks - Avante, Club; Viaccess - Eurosport; Power VU - HBO, Spektrum). Pokud bude UPC Direct používat i tento signál, přibude k výčtu i kódovací systém Conax.



* NOVÁ DISTRIBUČNÍ TRASA PRO NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
Na družici Telstar 12 (15W) se na kmitočtu 12,643 GHz (polarizace horizontální, SR 6111, FEC 3/4) se objevila zřejmě nová distribuční trasa pro další známý program UPC Direct - National Geographic Channel. Zde je program vysílán s polským, maďarským a anglickým tónem.

Připomeňme, že NGC vysílá české titulky. Ty uživatel najde na txt stránce č.350. Na distribuční trase (zatím?) teletext vysílán není. Zatím není známo, v jakém kódovacím systému bude zde NGC vysílat.




Parabola.cz





Reklama




Vybrané články