Quantcast

Skylink: Sport2 HD nově v Multi, Food Network HD v Kombi, Multi HD a Komplet

| Tisk

logo Lucemburská mediální skupina M7 Group, provozovatel satelitní platformy Skylink, přichází s řadou novinek - vedle změny parametrů některých stanic i s novými programy. Sport2 HD je nově i pro klienty s tarifem Multi.

Programovými novinkami platformy Skylink jsou dva gastronomické programy - česká stanice Mňam TV a mezinárodní kanál Food Network HD. Ten první je vysílán v češtině, druhý je k dispozici v angličtině.

Mňam TV

21. 2. 2015 obohatila programovou nabídku Skylinku nová česká televizní stanice zaměřená na vaření a zdravý životní styl – Mňam TV. Stanice představí vlastní pořady, reality show a přední profesionály z oboru, například Emanuele Ridi, Marcela Ihnačáka a další. Mezi moderátory se objeví například Jan Rosák s vlastní talk show. Stanice bude vysílat 24 hodin denně, česky a bude dostupná všem zákazníkům Skylinku s předplacenými balíčky Mini, Multi, Kombi, Multi HD, Flexi 7 nebo Komplet.

Program je vysílán ve standardním rozlišení SD a v kompresním formátu MPEG-4 – pro jeho příjem je nutný HD satelitní přijímač, nejlépe s certifikátem Skylink READY. Další technické parametry pro naladění Mňam TV jsou uvedeny v tabulce níže.

Food Network HD

Ve stejný den - tedy 21. 2. 2015 zařadil Skylink do své nabídky další program vysílaný ve vysokém rozlišení (HD). Jedná se o gastronomický program Food Network HD, který bude, stejně jako jeho dosavadní SD verze, dostupný všem zákazníkům Skylinku s předplacenými balíčky Kombi, Multi HD a Komplet.

Program je vysílán ve vysokém rozlišení HD – pro jeho příjem je nutný HD satelitní přijímač, nejlépe s certifikátem Skylink READY. Další technické parametry pro naladění Food Network HD jsou uvedeny v tabulce níže.

Sport 2 HD nově v balíčku Multi

Doposud byl tento sportovní program dostupný všem zákazníkům Skylinku s předplacenými balíčky Kombi, HD Plus, Multi HD, Flexi 7 a Komplet. Od 24. 2. 2015 budou moci tento program sledovat také zákazníci Skylinku s předplaceným balíčkem Multi. Vedle řady sportovních pořadů se diváci mohou těšit zejména na přenosy závodů Formule 1.



Program je vysílán ve vysokém rozlišení HD – pro jeho příjem je nutný HD satelitní přijímač, nejlépe s certifikátem Skylink READY. Další technické parametry pro naladění Sport 2 HD jsou uvedeny v tabulce níže.

Programy s novými parametry satelitního vysílání

V minulých dnech začaly některé programy Skylinku vysílat paralelně také na nových pozicích. Jedná se o programy Regionalnitelevize.cz, Animal Planet, JimJam, Brazzers a Discovery Showcase HD. Vysílání těchto programů na původních pozicích bude ukončováno v různých termínech – pro další sledování je potřeba znovu je naladit na satelitním přijímači. Nové technické parametry pro naladění jsou uvedeny v tabulce níže.

Jak postupovat pro naladění nových i stávajících televizních programů Skylink:

Zákazníci se satelitními přijímači s funkcí FastScan (většina přijímačů s označením Skylink READY) se tímto problémem nemusí zabývat – naladění nových programů a všechny změny parametrů vysílání se na takovémto přijímači provedou vždy automaticky. Ostatní zákazníci Skylinku budu muset tyto programy naladit manuálně. Doporučujeme postupovat dle návodu k obsluze satelitního přijímače. I když se jedná o více nových či stávajících programů, stačí ve skutečnosti nově naladit jen 4 uvedené frekvence.

Satelit AstraKmitočetPolarizaceFECSymbolová rychlostNormaPilotProgramKonec vysílání na původní pozici
23,5°E11797H3/429500DVB-S2/8PSKONMňam TV, Sport2 HDnový program
23,5°E11914H2/329900DVB-S2/8PSKOFFFood Network HD CZnový program
23,5°E12070H3/427500DVB-SOFFregionalnitelevize.cz31. 3. 2015
23,5°E12109H3/427500DVB-S2/8PSKONAnimal Planet CZ, JimJam CZ, Brazzers TV CZ, Discovery Showcase HD CZ3. 3. 2015
Tabulka parametrů nových programů a nové parametry stávajících stanic

redakce





Reklama




Vybrané články