Quantcast

TV Barrandov představila další kanál - Barrandov Plus. Startuje již v sobotu

| Tisk

Společnost Barrandov Televizní Studio a.s. představila nový kanál Barrandov Plus, který odstartuje již tuto sobotu 16.5.2015 v 10:00 hodin. Půjde o kombinovaný kanál přinášející pořady pro nejmenší diváky s evropskou a světovou dokumentární tvorbou.

Barrandov Plus bude dokumentárním filmům věnovat 9 hodin vysílacího času a to od 20. hodiny do 5. hodiny ranní. Ráno a odpoledne bude stanice cílit na nejmladší diváky, kteří se mohou již v prvních měsících vysílání těšit na úspěšnou animaci z americké produkce Karcoolka či Asterix a Obelix, vzdělávací tvorbu a rodinné filmy.


obrázek

Dopolední a odpolední vysílání bude cílit na děti ve věku od 4 do 14 let, večerní a noční program pak na střední věkovou skupinu se středoškolským a vysokoškolským vzděláním.

Skupinu Barrandov tak budou od soboty tvořit 3 stanice - hlavní program TV Barrandov, filmový a seriálový Kino Barrandov a kombinovaný kanál Barrandov Plus s pohádky a dokumenty. Během léta se skupina Barrandov rozšíří o další stanici - Barrandov Muzika.


obrázek

Zahájením vysílání stanice Barrandov Plus nekončí rozšiřování našeho televizního portfolia. Již na léto letošního roku plánujeme spustit hudební stanici Barrandov Muzika. Žánrové spektrum programové nabídky Barrandova tak nabude na pestrosti a atraktivity divácké i obchodní,“ řekl Jaromír Soukup, majitel a předseda představenstva společností EMPRESA MEDIA a Barrandov Televizní Studio.

Od počátku bude stanice Barrandov Plus šířena v pozemním multiplexu 3, který šíří i sesterský kanál Kino Barrandov, dále v kabelové síti UPC Česká republika a později i v O2TV. Satelitní diváci najdou program v nabídce platformy Skylink a to v SD a HD rozlišení již od 15.5.2015. Ve stejný den bude spuštěna i HD distribuce Barrandov HD a Kino Barrandov HD.

technické parametry - Barrandov Plus HD (distribuce v provozu od 15.5.2015):

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,363 GHz
polarizace: vertikální
SR: 29500
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
CA systém: Irdeto (CAID 0D96, 0624)

technické parametry - Barrandov Plus SD (distribuce v provozu od 15.5.2015):



satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,168 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK
CA systém: Irdeto (CAID 0D96, 0624)

redakce





Reklama




Vybrané články