Quantcast

TV Lux ukončila FTA distribuci na Thor 6. Kde stanici naladíme?

| Tisk

logo Slovenský kanál pro věřící TV LUX ukončil volné vysílání na družici Thor 6. Stanice zůstává na stejném satelitu ale nyní je dostupná výhradně pro abonenty společnosti Slovak Telekom (DTH platformy Nová Digi TV, Magio Sat).

TV LUX podle plánu ukončila nekódované ( FTA) vysílání do Evropy na satelitu Thor 6 (0,8°W). Kapacitu pro FTA vysílání poskytovala a zajišťovala společnost Slovak Telekom. Cílem bylo zajištění bezproblémového příjmu i zákazníkům původní slovenské Digi TV. Díky volnému vysílání byla stanice dostupná i klientům konkurenční platformy freeSAT v Česku i na Slovensku a všem zájemcům volných programů.

TV LUX je nyní na satelitu Thor 6 šířen jako placený program a vysílání je zakódováno. Z této pozice mohou program přijímat jen klienti Nové Digi TV SK a Magio Sat.

Program TV LUX nepřešel na poskytování placeného obsahu. Kódovaná distribuce se týká pouze pozice 0,8°W. Zcela zdarma a bez poplatků mohou diváci program přijímat ze satelitu Astra 3B, na kmitočtu 12,168 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4. Tedy ze stejné družice, kterou využívá i největší satelitní platforma u nás - Skylink.

nové technické parametry - TV LUX (signál je zakódován):

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 11,977 GHz
polarizace: horizontální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

bývalé technické parametry - TV LUX na těchto parametrech již nevysílá:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 12,380 GHz
polarizace: vertikální
SR: 28000
FEC: 5/6
norma: DVB-S
modulace: QPSK

technické parametry - TV LUX jako FTA kanál:



satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,168 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK

redakce





Reklama




Vybrané články