Quantcast

Pearl.tv Ultra HD od září na satelitu Astra

| Tisk

logo Na evropském satelitním systému Astra na pozici 19,2°E bude v devátém měsíci roku 2015 spuštěno pravidelné vysílání prvního programu v Ultra vysokém rozlišení - Pearl.tv Ultra HD.

Satelitní operátor SES (Astra) dnes oznámil spuštění prvního nekódovaného programu v Ultra HD rozlišení v Evropě z hlavní evropské pozice Astra na 19,2°E. Německý teleshoppingový kanál pearl.tv bude produkovat a vysílat svůj obsah v nativním Ultra HD rozlišení od září 2015.

Mateřská společnost pearl.tv, Enstyle GmbH si pronajme další kapacitu pro spuštění nové stanice a uzavře smlouvu s SES Platform Services, dceřinou společností SES, pro poskytnutí technických operací k Ultra HD vysílání. Pearl.tv bude nadále dostupný i v klasickém SD a vysokém rozlišení (HDTV).



"Před lety pearl.tv byl prvním nákupním kanálem, který začal vysílat svůj program v nativním HD rozlišení. V současné době jako první zahájíme pearl.tv v Ultra HD a opět demonstrujeme naši sílu jako technologického lídra v evropském mediálním průmyslu. Budeme také vyrábět a vysílat pearl.tv v nativním Ultra HD ze zbrusu nového studia," řekl Dr Michael Sichler, generální ředitel společnosti Enstyle GmbH.

"SES je v čele vývoje Ultra HD od roku 2011. Naše satelity mohou přenášet skutečně dokonalé zážitky z Ultra HD, protože satelity jsou schopny šířit nativní Ultra HD v extrémně vysoké kvalitě v celé Evropě k milionům televizních domácností," řekl Ferdinand Kayser, obchodní ředitel společnosti SES. "Jsme hrdí, že budeme pracovat s našim partnerem, abychom dosáhli dalšího milníku v Ultra HD a vysílal se první komerční nekódovaný Ultra HD kanál v Evropě k 18 milionům DTH domácností v Německu."

redakce





Reklama




Vybrané články