Quantcast

Mňau TV s licencí, JOJ přišla o českou licenci

| Tisk

Na českém televizním trhu může působit další tématický kanál. Český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém posledním 18. zasedání konaném 6.10.2015 udělila licenci pro program s názvem Mňau TV. Regulátor na stejném zasedání rozhodl o odnění české vysílací licence pro slovenskou televizi JOJ.

Mňau TV je nový projekt společnosti CE Media, s.r.o. Podle licenčních podmínek půjde o stanici, která se zaměří na domácí zvířata - primárně bude o psech, kočkách, koních a dalších zvířatech, které obklopují náš svět. Vysílací licence umožňuje provozovateli šířit svůj program prostřednictvím pozemních vysílačů (DVB-T) a to na dobu 12 let.

Kanál Mňau TV bude vysílat 24 hodiny denně a bude v českém jazyce. Program má posílit pozici provozovatel na trhu.

Firma CE Media s.r.o. již jednu bezplatnou stanici provozuje - gastronomickou a lifestylovou stanici Mňam TV. Ta je šířena celoplošně prostřednictvím DVB-T multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting a souběžně i v RS8 (Regionální síť 8) u firmy České Radiokomunikace (ČRa). Dále je program dostupný i zákazníkům satelitní platformy Skylink (Astra 3B, 23,5°E) a rovněž i klientům Nové Digi TV CZ na satelitu Intelsat 10-02 (1°W).



Regulátor zároveň rozhodl o odejmutí vysílací licence pražské společnosti DONEAL s.r.o. pro program s názvem JOJ prostřednictvím satelitu. Důvodem odebrání satelitní licence je nezahájení vysílání s českou licencí do 360 dní od nabytí právní moci rozhodnutí o udělení vysílací licence, jež byla provozovateli udělena 27. května 2014.

Na vysílání TV JOJ nemá odebrání české licence žádný dopad. JOJ vysílá svůj program na základě licence udělené na Slovensku.

redakce





Reklama




Vybrané články