Quantcast

esportsTV - nový program v nabídce platformy Skylink

| Tisk

logo Provozovatel česko-slovenské satelitní platformy, společnost M7 Group informuje o uzavření dohody se společností MTG o distribuci televizní stanice esportsTV v Evropě.

27. 9. 2016 bude programová nabídka Skylinku obohacena o další HD program – esportsTV.

esportsTV je nová, speciální televizní stanice, která se zaměřuje na oblast tzv. e-sportu. V průběhu roku nabídne svým divákům více než 1000 hodin živého vysílání z těch největších turnajů e-sportu, a to včetně špičkových profesionálních lig a šampionátů jako je ESL One, Intel® Extreme Masters, Pro League a dalších. Například již 1. a 2. října si budou moci diváci užít živý přenos z největší světové události e-sportu – ESL One New York.

E-sport neboli elektronický sport je nový sportovní a zábavní formát, ve kterém jde o soutěže hráčů počítačových her. Jeho popularita poslední dobou roste téměř exponenciální rychlostí a očekává se, že do konce tohoto roku se masa fanoušků rozroste o dalších 200 milionů. Společnost ESL, která je vlastněná skupinou MTG a je největší společností zaměřující se na e-sport, zahájila globální televizní vysílání jako první na světě v květnu 2016 a již dnes je stanice esportsTV známa fanouškům v severských a pobaltských regionech, a to prostřednictvím placených televizních balíčků společnosti MTG, stejně jako řady dalších distributorů – Telenor, Com Hem a Telia.


obrázek

Zákazníci Skylinku budou moci tuto stanici přijímat v HD kvalitě v rámci programového balíčku Smart.

Vedle zákazníků Skylinku v České a Slovenské republice bude tato stanice dostupná také dalším zákazníkům satelitních platforem společnosti M7, jako je Canal Digitaal v Holandsku či TV Vlaanderen v Belgii, čímž se dostane do téměř 1 milionu domácností.

Bill Wijdeveld, Více President Business Development M7 Group: „Těší nás, že jsme uzavřeli dohodu se společností MTG, díky které budeme moci nabízet televizní stanici esportsTV s obsahem z největších a nejdůležitějších zápasů z celého světa. A co více, spuštění esportsTV zapadá do naší strategie rozšířit obsahové portfolio a tím oslovit nové publikum.“

Jørgen Madsen Lindemann, President a CEO, MTG: „E-sport je světově nejrychleji rostoucí profesionální sport a tento rok se očekává zapojení více než 250 milionů lidí. Také je to velmi populární zábavní formát, který přiláká diváky po celém světě nejen k online prohlížení, ale i na velké stadiónové turnaje. E-sport disponuje bohatým obsahem, který umožníme sdílet díky novému partnerství s M7 Group a věříme, že přinese nadšení do mnoha televizních domácností.“

Technické parametry - esportsTV:

Satelit: Astra 3B (23,5°E)
Kmitočet: 11 973 MHz
Polarizace: Vertikální
Symbolová rychlost: 29 900
FEC: 2/3
Norma: DVB-S2


Modulace: 8PSK
Pilot: OFF

programová pozice: eSportsTV HD
service ID: 14123
video PID: 2310 (MPEG-4/HD)
audio PID: 2320 anglicky
CA systém: Irdeto, Viaccess Orca

redakce





Reklama




Vybrané články