Quantcast

Na českém trhu mohou vysílat Arkada TV a UP Network

| Tisk

Na český televizní trh mohou vstoupit dva nové televizní programy - Arkada TV a UP Network. Obě stanice získaly satelitní licenci od českého regulátora médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na posledním zasedání konaném v tomto týdnu.

Společnost Lion One TV s.r.o. z Prahy 1 získala satelitní licenci pro stanici Arkada TV. Podle licenčních podmínek se bude jednat o tématický lifestylový program zaměřený na architekturu, design, dům, bydlení, cestování a zábavu. Stanice se může poskytovat na území České republiky.

Arkada TV bude vysílat minimálně 16 hodin programu, maximálně 24 hodiny denně. Vysílání bude šířeno v češtině.

Satelitní licence pro Arkada TV platí 12 let.

RRTV udělila rovněž licenci společnosti EFB Network s.r.o. z Čestlic na provozování televizního vysílání prostřednictvím kabelových sítí a satelitu na program s názvem UP Network. Satelitní licence je omezena na území České republiky, Slovenska, Nizozemí a Belgie. Stanice bude vysílat 24 hodiny denně dokumentární program. Vysílání bude šířeno v češtině.

UP Network s ohledem na licencované teritoria se bude zřejmě vysílat přes satelitní platformu Skylink. "Je to možné," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnost M7 Group, která platformu Skylink provozuje.

Český regulátor zároveň informuje členské státy Evropské unie, tj. Slovenska, Nizozemí a Belgie, že na jejich území se může vysílat program UP Network s českou licencí.



Jednateli společnosti EFB Network, s.r.o. jsou František Borovský a Eliška Borovská.

Licence pro UP Network platí 12 let.

redakce





Reklama




Vybrané články