Quantcast

Digi TV a Magio Sat mění parametry některých programů

| Tisk

logo Zákazníky platforem Nová Digi TV CZ, Magio Sat a Nová Digi TV SK čekají změny vybraných programů. Pro jejich příjem bude nutné provést nové vyhledávání se zadáním nových parametrů.

Přeladění na nové parametry se bude pochopitelně týkat jen těch zákazníků Nové Digi TV v České republice a na Slovensku, kteří používají externí moduly Digi CAM ve svých televizorech nebo set top boxech. V ostatních případech dojde k přeladění programů na nové parametry automaticky.

"Ke změně nastavení frekvence transpondéru TP4 dochází s ohledem na optimální využití přiděleného satelitního pásma a související dlouhodobé zabezpečení vysoké kvality vysílání satelitní Nové DIGI TV," uvedl k chystaným změnám v distribuci programů operátor satelitní placené televize Nová Digi TV CZ, společnost DIGI CZ.

V noci z 18. na 19.4.2017 mezi 1:00 a 3:00 hodinou ranní dojde k přesunu programů ze staré na novou frekvenci.

logo nové technické parametry:

satelit: Intelsat 10-02 (1°W)
frekvence: 12,643 GHz (doposud 12,723 GHz)
polarizace: vertikální
SR: 26660
FEC 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

logo Na novou frekvenci 12,643 GHz, pol. V se přesunou všechny programy, které se doposud vysílají na kmitočtu 12,723 GHz, pol. V. V praxi se tak bude jednat o výměnu transpondéru. Ostatní parametry budou zachovány.



V současné době se na starém kmitočtu 12,723 GHz, pol. V šíří tyto programy:

Discovery Turbo Xtra, TA3, TV Barrandov, Barrandov Plus, Óčko TV, Digi Sport 2, Digi Sport 3, Super TV2, FEM3, Fine Living, Arena Sport 1, Nova Cinema, NGC, Echo TV, Digi Sport 2 HD, Food Network, Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature, CBS Drama, CBS Reality, TLC a Prima MAX.

Z těchto programů jsou pro zákazníky platformy Nová Digi TV CZ dostupné následující stanice: TV Barrandov, Barrandov Plus, Óčko TV, Fine Living, Arena Sport 1, Nova Cinema, NGC, Digi Sport 2 HD, Food Network, Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature, CBS Drama, CBS Reality, TLC a Prima MAX.

Další důležitou změnou pro zákazníky satelitní služby Nová Digi TV CZ je překlopení programů ČT:D a ČT art do vysokého rozlišení. Dvojkanál ČT:D HD / ČT art HD se nově poskytuje z frekvece 11,843 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK. Více zde.

redakce





Reklama




Vybrané články