Quantcast

DIGI CZ už dva roky roste pod současným majitelem

| Tisk

logo V dubnu uplynuly dva roky od chvíle, kdy český holding LAMA ENERGY GROUP koupil satelitní televizi DIGI TV od rumunské společnosti RCS&RDS. Do té doby stagnující satelitní operátor s dosluhující technologií a omezenou programovou nabídkou udělal obrovský skok.

Klíčovými milníky bylo spuštění moderní satelitní platformy Nová DIGI TV, rozšíření i zatraktivnění programové nabídky a získání exkluzivních práv na vysílání Premier League, La Ligy i dalších sportů. Loni na podzim zahájila DIGI CZ vysílání internetové televize DIGI2GO.

Inovace technologií

Satelitní DIGI TV prošla v posledních dvou letech velkými změnami. Z původní technologické platformy přešla na podzim roku 2015 na modernější platformu pod názvem Nová DIGI TV. Zákazníci v rámci změny dostali nové set-top boxy Kaon s vylepšenými funkcemi nebo CA Moduly, které umožnily příjem signálu bez nutnosti připojení dalšího zařízení. Migrace zákazníků na novou platformu si vyžádala revize jejich dosavadních satelitních instalací a výměny veškerých poškozených či zastaralých částí satelitní instalace tak, aby bylo dosaženo maximální kvality vysílání Nové DIGI TV. Zároveň se postupně rozšířila nabídka programů v HD rozlišení a stále se rozšiřuje. „Do nových technologií a změn jsme investovali již stovky milionů korun a v investicích hodláme dál pokračovat,“ říká Vladimír Rusnák, výkonný ředitel společnosti DIGI CZ.

Nástup DIGI2GO

K satelitní Nové DIGI TV v září loňského roku přibyl příjem televize i přes internet prostřednictvím služby DIGI2GO. Díky tomu je DIGI jediným českým operátorem, který nabízí divákům příjem televize přes satelit i přes internet. DIGI2GO umožňuje sledování všech pořadů až na čtyřech zařízeních - kromě televize též na počítači, tabletu či mobilním telefonu.

DIGI2GO nabízí zpětné přehrání pořadů za poslední tři dny, což je mezi českými televizními operátory výjimečně dlouhá doba. Právě tato funkce, spolu s možnostmi posouvat a pozastavit pořad v čase, je jedním z lákadel oproti klasické terestrické televizi. Vybrané pořady je možné nahrát bez nutnosti připojení externího disku s kapacitou 30 hodin vysílání, obsah je uložený po dobu 30 dní. Výhodou DIGI2GO rovněž je, že ji zákazník může sledovat v síti jakéhokoliv poskytovatele internetového připojení.

Programová nabídka

Dnes obsahuje kompletní nabídka satelitní Nové DIGI TV více než 100 programů, z toho 22 v HD kvalitě, u internetové DIGI2GO 88 kanálů, z toho 40 v HD kvalitě. Společnost DIGI CZ nabízí programové portfolio pro každého. ZÁKLADNÍ balíček programů je možné doplnit o další rozšiřující balíčky: EXTRA (dětské, dokumentární, erotické, filmové a hudební kanály), HBO (tři programy se špičkovým filmovým a seriálovým obsahem), SPORT (sportovní kanály včetně exkluzivního vysílání fotbalové anglické Premier League, španělské La Ligy či tenisové ATP World Tour) a nově též CINEMAX s kanály Cinemax a Cinemax 2. Dále je možné objednat samostatně balíček SPORT PLUS, jenž je zaměřený na sportovní obsah. Celkovou nabídku programů pak obsahuje MAXI balíček.

Exkluzivní sportovní obsah začala DIGI CZ budovat už před dvěma lety, kdy získala výhradní práva na vysílání anglické Premier League, druhé nejvyšší anglické soutěže Sky Bet Championship a španělské La Ligy. Od letošního roku exkluzivní sportovní nabídku doplnila o vysílání tenisových turnajů ATP Wolrd Tour a také bojové sporty Enfusion Live.

DIGI CZ si zakládá na kvalitě a vyvážené struktuře programové nabídky. Nezahlcujeme diváka stovkami kanálů, na které se nedá dívat. Nabízíme nejlepší klubový fotbal na světě, skvělé filmové a seriálové kanály, dokumenty či programy určené pro děti. V naší nabídce si vyberou všechny skupiny diváků,“ upozorňuje Vladimír Rusnák.

Kvalitní zákaznické služby

Předností společnosti DIGI CZ je též silné zaměření na kvalitní zákaznickou podporu, kterou zajišťuje vlastní call centrum v Brně. V rámci call center českých televizních operátorů je výjimečné svou kvalitou. Systém hlasového automatu je velmi jednoduchý a volající se spojí s operátorem v průměru za 20 sekund. I když počet zákazníků v posledních dvou letech vzrůstá, statistika hovorů se snížila o 45 procent, což dokazuje rostoucí spokojenost se standardním fungováním služeb. „Zatímco u některých konkurentů je problém se přes složitý hlasový automat dostat k operátorovi, v našem call centru se dovolá každý téměř ihned. Navíc naprostou většinu požadavků zákazníků vyřešíme na jedno zavolání. Kromě telefonické asistence aktivně komunikujeme se zákazníky přes Facebook a chat na našich webových stránkách,“ upozorňuje ředitelka zákaznické podpory Iveta Šlapalová.

DIGI CZ také prostřednictvím své obchodní značky LAMA mobile poskytuje zákazníkům výhodné mobilní a datové služby. V současnosti nabízí zákazníkům využívajícím služby DIGI TV mobilní tarif s neomezeným voláním a 1 GB dat za 299 Kč měsíčně.

Budoucnost DIGI CZ

Společnost DIGI CZ v budoucnu plánuje dál rozšiřovat programovou nabídku, zlepšovat kvalitu vysílání a nabízet nové služby. „Nadále budeme technologicky rozvíjet satelitní i internetovou platformu. Diváci mohou i do budoucna počítat s exkluzivní nabídkou sportovních programů a soutěží. V dohledné době rovněž spustíme videotéku, která bude mít nejen kvalitní nabídku, ale též intuitivní ovládání a vyhledávání filmů,“ dodává výkonný ředitel společnosti DIGI CZ.



Zajímavosti a fakta o DIGI CZ

DIGI CZ používá satelity: Intelsat 10-02 (1ºW), vynesen 17. června 2004 v 0:27 hod.
Thor 6 (0,8ºW), vynesen 29. října 2009 ve 21:00 hod.
Call centrum DIGI TV protelefonuje v průměru za jeden měsíc: 884 hod. 24 min.
Od roku 2015 byl navýšen počet pracovníků zákaznické péče o: 100 procent
Počet kilometrů najetý techniky DIGI CZ za jeden měsíc k novým instalacím: 88 039 km
Délka koaxiálního kabelu potřebného k migraci zákazníků na Novou DIGI TV: 917 km

PR článek

redakce





Reklama




Vybrané články