Quantcast

VU+ DUO 4K - oprava audio AAC a AAC-HE

| Tisk

Dne 30.1.2019 uvolnil výrobce satelitních přijímačů VU+ nové drivery pro satelitní přijímač VU+ DUO 4K. Nové drivery řeší problém s příjmem zvuku v normě AAC a AAC-HE. Oprava driverů byla vydaná na základě požadavku oficiálního distributora značky VU+ pro východní Evropu, firmy AB-COM, s.r.o.

Vzápětí se aktualizace driverů dostala i do populárního neoficiálního image VTI 14.0.1.


obrázek

▲ Obr č. 1 - VU+ DUO 4K - online aktualizace image VTI

Aktualizaci je možné provést online přes internet. Zvuková stopa v normě AAC se používá u mnoha programů slovenského satelitního operátora Antik Sat, dále u satelitního operátora Nová DIGI TV a u některých FTA programů na různých družicích.

V neposlední řadě se audio stopa AAC-HE používá také v českých přechodových pozemních multiplexech v DVB-T2. Od tohoto okamžiku je tak možné na tomto přijímači plně využívat duální MTSIF tuner pro příjem pozemního digitálního vysílání v DVB-T/T2.

Výrobce VU+ nyní pracuje na dalších opravách, jako je detekce vestavěného WI-FI modulu apod. Během jedné z aktualizací v lednu došlo k opravě chyby při nahrávání. Je zapotřebí si uvědomit, že přijímač je horkou novinku na trhu (objevil se těsně před Vánocemi minulého roku) a vždy výrobce potřebuje nějaký čas na odladění drobností v řídícím softwaru.


obrázek

▲ Obr č. 2 - VU+ DUO 4K - AAC-HE audio stopa na programu JOJ Family HD (Přechodový DVB-T2 mux 13)

Co se týká přehrávání některých zejména AVI souborů, oficiální distributor značky VU+ firma AB-COM, s.r.o. upozorňuje, že v důsledku použitého typu procesoru v tomto přijímači není k dispozici HW podpora kodeku DivX a XviD podobně jako u modelu VU+ Zero 4K. Pokud zákazník vyžaduje tuto funkcionalitu, měl by volit jiný model VU+, např. vlajkovou loď VU+ model VU+ Ultimo 4K.


obrázek

▲ Obr č. 3 - VU+ DUO 4K - AAC audio na programu Ťuki TV HD (Nová Digi TV SK)

VU+ Duo 4K je odlehčená verze modelu VU+ Ultimo 4K, výrobce odebral některé věci, které používá méně zákazníků a některé věci inovoval. Přijímač umožňuje některé velmi zajímavé funkce, jako je současné dekódování pomocí dvou CA dekódovacích modulů, což neumí ani vlajková loď VU+ Ultimo 4K. A je tam i celá řada dalších zajímavostí. Pro server parabola.cz připravuji podrobnou recenzi tohoto přijímače s neoficiálním image VTI.

Tento satelitní přijímač je možné zakoupit na e-shopu distributora v různých variantách zde:

Pro zákazníky z ČR:
* VU+ Duo 4K (1x Dual FBC-S/S2/S2X tuner)
* VU+ Duo 4K (2x Dual FBC-S/S2/S2X tuner)
* VU+ Duo 4K (1x Dual FBC-C/C2 tuner)
* VU+ Duo 4K (1x Dual FBC-S/S2/S2X tuner + 1x Dual FBC-C/C2 tuner)
* VU+ Duo 4K (1x Dual FBC-C/C2 tuner + 1x Dual T2 tuner)



Pro zákazníky z SR:
* VU+ Duo 4K ( 1x Dual FBC-S/S2/S2X tuner)
* VU+ Duo 4K ( 2x Dual FBC-S/S2/S2X tuner)
* VU+ Duo 4K (1x Dual FBC-C/C2 tuner)
* VU+ Duo 4K (1x Dual FBC-S/S2/S2X tuner + 1x Dual FBC-C/C2 tuner)
* VU+ Duo 4K (1x Dual FBC-C/C2 tuner + 1x Dual T2 tuner)

Doporučená maloobchodní cena základní verze (1x Dual FBC-S/S2/S2X tuner) : 9390,- CZK s DPH nebo 359 € s DPH

Ing. Martin Švehlík





Reklama




Vybrané články