Quantcast

Nový turecký sportovní kanál TRT Spor Yildiz HD

| Tisk

TRT Spor Yildiz, nový sportovní kanál v Turecku, zahájil své vysílání po transformaci z programu TRT Spor 2. Stanici je možné přijímat v celé Evropě v HD rozlišení FTA prostřednictvím satelitů Eutelsat 7C (7°E) a Türksat 4A (42°E).

Prezident a generální ředitel státní televize TRT Ibrahim Eren představil první detaily nového projektu.


obrázek

▲ Obr č. 1 - TRT Spor Yildiz HD - záběr z příjmu stanice

Stanice TRT Spor Yildiz zahájila svoji činnost 19. května 2021 na Národní den mládeže a sportu a Ataturkův památný den. Tento den je pro celý turecký národ velmi významný. Vychází z událostí z roku 1919, kdy začala turecká vláda za nezávislost, kterou vedl Mustafa Kemal Atatürk. Tento den byl na žádost vůdce věnován také mládeži a slaví se jako Den mládeže a sportu. 19. května je v Turecku státní svátek a po celé zemi se konají pestré průvody, koncerty, sportovní soutěže a přehlídky.

Očekává se, že nový kanál, vzniklý rebrandingem TRT Spor 2, bude poskytovat velkou podporu tureckým hvězdným sportovcům a amatérským olympijským týmům. "Yildiz" v názvu stanice znamená "Hvězda".

Stanice má mimo jiné pokrývat nadcházející olympijské hry v Tokiu. Kromě toho má nabízet různé sporty - od atletiky, přes zápasy, plavání až po volejbal, tenis, cyklistiku, basketbal, vzpírání a národní a mezinárodní sportovní soutěže. TRT Spor Yildiz vzniká ve spolupráci generálního ředitelství TRT a ministerstva mládeže a sportu. Divákům bude program nabízen bez dalších poplatků. Hlavní kanál TRT Spor bude naopak klást důraz na fotbal.


obrázek

▲ Obr č. 2 - TRT Spor Yildiz HD - záběr z příjmu stanice

technické parametry - TRT Spor Yildiz:

satelit: Eutelsat 7C (7°E)
frekvence: 10,804 GHz
polarizace: vertikální
SR: 30000
FEC: 5/6
norma: DVB-S2
modulace: QPSK

ID: TRT SPOR2 HD
service ID: 8509
video PID: 2508 (MPEG-4/HD)
audio PID: 3580 turecky
CA systém: žádný, FTA

satelit: Türksat 4A (42°E)
frekvence: 11,958 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 5/6
norma: DVB-S
modulace: QPSK



ID: TRT SPOR2
service ID: 10525
video PID: 1525 (MPEG-4/HD)
audio PID: 1625 turecky
CA systém: žádný, FTA

zdroj: satkurier.pl

redakce





Reklama




Vybrané články