Quantcast

Sport na ČT2 zůstane, dětské pořady se odstěhují na Déčko

| Tisk

Od prázdnin budou dětské programy vysílat Česká televize už jen na ČT:D (Déčku). Skončí stávající souběžné vysílání dětského bloku ČT2 a ČT:D. Naopak druhý program ČT bude nadále příležitostně vysílat sportovní přenosy.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Studio Kamarád od 1.7. jen na Déčku (foto: ČT)

Dětský kanál ČT:D (Déčko) odstartoval spolu s uměleckým a kulturním kanálem ČT art koncem srpna 2013. Déčko vysílá přes den od 6:00 do 20:00 hodiny. Po 20. hodině vysílá na pozici ČT:D kanál ČT art. Odhadem 400 až 450 tisíc televizních domácností v České republice nemohlo nový kanál přijímat na běžnou pozemní anténu v rámci tehdejšího DVB-T multiplexu. ČT se proto rozhodla některé dětské pořady vysílat souběžně na nově vzniklém programu ČT:D a ČT2. S přechodem na druhou generaci pozemního vysílání je technická dostupnost všech programů ČT stejná. ČT se proto rozhodla od 1.7.2021 ukončit souběžné vysílání všech dětských programů a bloků Déčka s ČT2.

Od 1.7.2021 najdou televizní diváci pořady jakou Kouzelná školka, Studio kamarád a Večerníček už jen na programu ČT:D. Česká televize ukončením souběhu získá v průměru 2 hodiny vysílacího času na ČT2, které věnuje akviziční a české dokumentární tvorbě.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Déčko / ČT:D (foto: ČT)



Konec dětských pořadů na ČT2 pomůže tento programový okruh veřejnoprávního vysílatele více vyprofilovat. Půjde o vzdělávací a osvětový kanál pro dospělého diváky, kteří chtějí něco poznat o světě, historii, společnosti, přírodě či cestování prostřednictvím akvizičních a domácích dokumentů. V programovém schématu Dvojky ČT budou nadále i seriály a filmy.

Sportovní přenosy a záznamy budou hlavní náplní programu ČT Sport. ČT2 bude i nadále sportovnímu programu ČT s vysíláním přenosů vypomáhat. Na ČT2 se objeví takové přenosy, které se časově překrývají s jiným živým přenosem vysílaným na ČT Sport.

redakce





Reklama




Vybrané články