Quantcast

Ukrajinská televize 1+1 celoplošně v českém DVB-T2

| Tisk

Diváci po celém území České republiky mohou naladit na klasickou pozemní anténu jeden cizojazyčný kanál - ukrajinskou privátní televizi 1+1. Stanice obsadila kapacitu v DVB-T2 multiplexu 23 u operátora CDG (Czech Digital Group).

Umístěním ukrajinské televize 1+1 do celoplošné DVB-T2 vysílací sítě (multiplex 23) je tak program dostupný všem domácnostem v Česku, kteří přijímají televizní programy z pozemních vysílačů. Stejný multiplex obsahuje také programy TV Nova, Nova Cinema, TV Barrandov HD, Kino Barrandov, Barrandov Krimi, TV Noe, Televizi Seznam HD a čtyři rozhlasové programové služby - Rádio Dechovka, Český Impuls a Rádio Impuls. Nedávno se v tomto multiplexu objevila informační stanice pro Ukrajince - Ukrajinske radio.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Záběr z vysílání 1+1

Vysílání televize 1+1 bylo v multiplexu 23 spuštěno dnes ve 13:30 hodin a bude šířeno do doby, dokud to bude potřeba. Jde o celodenní vysílání, které bude po nezbytně nutnou dobu dostupné 24 hodiny denně 7 dní v týdnu.

Distribuce stanice 1+1 je určena především Ukrajincům, kteří prchají ze své země kvůli ruské invazi na Ukrajinu. Volné vysílání přináší i českým divákům další aktuální informace a zpravodajství přímo od zdroje.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Záběr z vysílání 1+1



Chceme přispět tak, jak můžeme nejlépe. A to bezplatným a vysoce dostupným šířením ukrajinské stanice 1+1, aby lidé měli možnost ve svém rodném jazyce získat informace o tom, co se v jejich zemi děje,“ říká generální ředitel ČRa Vít Vážan. „Flexibilita pozemního digitálního televizního vysílání nám umožňuje začít šířit kompletní program stanice 1+1. Vysílání poběží od 11. dubna a potrvá podle potřeby,“ dodává Vít Vážan.

Naprosto rozumím tomu, jak důležité je pro lidi prchající před ruskou agresí udržet si pravidelný kontakt se svou vlastí. Ministerstvo průmyslu a obchodu už nyní koordinuje pomoc, kterou ukrajinským uprchlíkům poskytují mobilní operátoři v Česku. Spuštění vysílání ukrajinského televizního kanálu 1+1 na našem území je dalším způsobem pomoci, a proto to velmi vítám,“ říká ministr průmyslu a obchodu České republiky Jozef Síkela.

redakce





Reklama




Vybrané články