Quantcast

Na Skylink se vrací obnovená Trojka RTVS

| Tisk

Na kapacitě lucemburského satelitního operátora M7 Group, provozovatele česko-slovenské satelitní platformy Skylink, se objevilo zkušební vysílání obnoveného okruhu Trojka veřejnoprávní RTVS. Stanice obnoví vysílání 10.6.2022.

Promo vysílání Trojky nyní slouží k tomu, aby televizní operátoři mohli zařadit obnovenou programovou televizní službu do své nabídky a diváci tento program si naladit, eventuálně přidat si mezi své favoritní kanály.

RTVS provozovala Trojku od Vánoc 2019 až do konce února letošního roku, kdy jej dočasně nahradil zpravodajský a informační kanál RTVS 24 (:24). Mělo se jednat o krátkodobé nahrazení Trojky zpravodajským okruhem, který v rozšířeném časovém prostoru nabízí aktuální zpravodajství z domova a ze světa. Rovněž zařazuje zpravodajské příspěvky z války na Ukrajině, kterou rozpoutalo Rusko. Ve vysílání nechybí ani zpravodajství v ukrajinském jazyce.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Záběr z promo smyčky Trojky na Skylinku

Veřejnoprávní telerozhlas se rozhodl svůj kanál RTVS 24 zařadit mezi trvalé programové služby a Trojku spustit jako obnovený kanál na nových vysílacích pozicích. Stane se tak již 10. června. Do té doby se na její pozici vysílají programové upoutávky.

Obnovená Trojka bude i nadále cílit na starší diváky, kterým přinese především starší produkci vyrobenou ČST či STV a to jak dokumentární, kulturní, hudební, zábavní pořady a rovněž i seriály či filmy.

Jediná změna čeká diváky Trojky, která je příliš nepotěší. Obnovená Trojka se vrátí jako SD kanál. Ostatní televizní programové služby RTVS jsou poskytovány v HD rozlišení, včetně RTVS 24.

technické parametry - Skylink, RTVS:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,954 GHz
polarizace: horizontální
SR: 29900
FEC: 2/3
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK



Trojka.
service ID: 15228
video PID: 3801 (MPEG-4/HD)
audio PID: 3811 (MPEG, slovensky), 3812 (MPEG, původní)
CA systémy: Irdeto (CAID 0624, 0653), Conax (CAID 0B02), Nagra MA (CAID 181D), Viaccess (CAID 0500, provider id 051910)

Kanál Trojka je ze satelitu Astra 3B dostupný na kartách Skylink a RTVS.

redakce





Reklama




Vybrané články