Quantcast

Skylink: Konec +1 kanálů, přeladění JOJ Family HD a WAU HD

| Tisk

V nabídce satelitní platformy Skylink končí všechny časově posunuté verze komerčních kanálů a filmové stanice. V nadcházejících týdnech si budou muset diváci přeladit programy JOJ Family HD a WAU HD, které se přesouvají na jiné vysílací parametry.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Rodina u televizní obrazovky sleduje nabídku platformy Skylink (foto: M7 Group)

Konec časově posunutých kanálů +1h

Společnost M7 Group, provozovatel česko-slovenské satelitní platformy Skylink, již rozhodl o definitivním vyřazení kanálů Nova +1, Prima +1 (obě v Česku), Markíza +1 a JOJ +1 (obě na Slovensku) a filmové stanici JOJ Cinema +1 (z české i slovenské nabídky). Všechny tyto programy opustí Skylink k 14.6.2022.

"Zákazníci Skylinku používají ke zpětnému sledování svých oblíbených pořadů ve stále větší míře sedmidenní archív internetové televize Skylink Live TV, kterou mají zahrnutou ve svém předplatném. Mohou tak sledovat pořady vysílané v celém uplynulém týdnu. Vysílání programů s jednohodinovým posunem tak začalo stále více ztrácet na významu," uvedl k této změně operátor Skylinku.

Nové parametry pro JOJ Family HD a WAU HD

Další změnou je přesun stanice JOJ Family HD (česká nabídka) a WAU HD (slovenská nabídka) na nové vysílací parametry. Obě stanice začnou vysílat z nových kmitočtů od 14.6.2022. Vysílání na starých parametrech bude šířeno do 12.7.2022.

Přeladění se dotkne jen některých zákazníků Skylinku s vlastními set top boxy bez funkce FastScan, kteří budou muset během jednoho měsíce si přeladit jeden z uvedených programů (podle regionu). Ostatní diváci, kteří využívají zařízení s funkcí FastScan se o přeladění starat nemusejí. Přístroj si automaticky stáhne nejnovější programovou mapu s příslušnými novými kmitočty.

nové technické parametry - JOJ Family HD, WAU HD (od 14.6.2022):



satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12,070 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK

redakce





Reklama




Vybrané články