Quantcast

Na Slovensku může odstartovat Rádio Rock a Turbo TV

| Tisk

Na slovenském trhu se mohou vysílat další televizní a rozhlasové programy. Krom jiných stanic získaly vysílací licenci stanice Rádio Rock a nový tématický kanál Turbo TV.

Slovenský regulátor médií RVR (Rada pro vysílání a retransmisi) na svém posledním zasedání konaného 6. července 2022 rozhodla o udělení několika vysílacích licencí.

Rádio Rock

Společnost D.Expres, k.s. požádala o licenci pro nový rozhlasový program ROCK. Stanici chce šířit prostřednictvím digitálního pozemního rozhlasového vysílání ve standardu DAB+. Program ROCK se bude vysílat 24 hodiny denně 7 dní v týdnu ve slovenštině. 1,2% vysílacího času vyplní zpravodajství, 8,3% hudební pořady (dramaturgicky ucelené pořady se stálou periodicitou) a většinu vysílacího času (90,5%) vyplní ostatní program.

V doložce jiného způsobu distribuce je digitální vysílání jinými standardy digitálního vysílání a to DAB, DRM, DRM+, DMB a jejich varianty, terestrický veřejný přenos, veřejný přenos prostřednictvím satelitu a veřejný přenos v kabelových sítích či v jiných elektronických komunikačních sítích, nezahrnuje ale webcasting ani internetový simulcasting.

Společnost D.EXPRES, k.s. je provozovatelem multiregionálních rozhlasových stanic Rádio Expres, Rádio Melody (dříve Jemné) a Europa 2.

Europa 2

Stejný subjekt požádal regulátora o úpravu podmínek vysílací licence stanice Europa 2. V programu se nově budou objevovat zábavní pořady, které vyplní 1,2% vysílacího času (původně bez zábavních pořadů), na ostatní program bude připadat 95,4% vysílacího času (původně 96,6%).



Do programové struktury rádia Europa 2 přibyly nové zábavní pořady "Bekimovo horúce kreslo" a "Tri prasiatka". Odtud důvod k úpravě vysílací licence.

Turbo TV

Bratislavská společnost Turbo TV, s.r.o. získala vysílací licenci pro program Turbo TV. Podle licence bude vysílat 24 hodiny denně 7 dní v týdnu ve slovenštině prostřednictvím digitálního pozemního vysílání (DVB-T).

Stanice Turbo TV bude přinášet především hudební pořady (36,1% vysílacího času) a zábavu (29,9%). 20,1% vysílacího času vyplní dětské pořady a 10,4% vzdělávací relace a 3,5% dramatické pořady.

V doložce jiného vysílací systému je uvedeno šíření prostřednictvím satelitu, kabelových sítí, mobilního šíření, IPTV, MMDS a šíření skrze elektronické komunikační sítě (3G, 4G, 5G).

redakce





Reklama




Vybrané články