Quantcast

SPI International představuje svůj první prostor v metaverzu

| Tisk

Globální mediální společnost SPI International, jež je nově součástí skupiny CANAL+, s potěšením oznamuje spuštění svého prvního prostoru v metaverzu: Casa FilmBox. Tento virtuální prostor v rámci metaverza Spatial obsahuje velké auditorium, zasedací místnosti, galerie a výstavní sály, v nichž společnost SPI představuje své bohaté portfolio obsahu, produktů a marketingových kampaní. Casa FilmBox také obsahuje kulturní centrum, které chce společnost používat pro zvláštní události, jako jsou uvádění filmů, divadelních představení, firemních setkání a dalších typů komunitních aktivit.

Díky zavedení vysokorychlostního mobilního internetu 5G se metaverzum stane nedílnou součástí našich každodenních životů. My metaverzum vnímáme jako prostor, kde se mísí fyzické a digitální a vzniká „fygitální“, což je zbrusu nový typ imerzivního zážitku, který změní způsob, jak značky komunikují se svými komunitami a naopak. Tyto zážitky, které uživatele vtahují do vlastního světa, jsou ve světě práce zatím téměř neznámé,“ uvádí Haymi Behar, ředitel pro marketing a data společnosti SPI International.


obrázek

▲ Obr č. 1 - SPI Metaversum Casa FilmBox (foto: SPI)

Casa FilmBox má za úkol představit uživatelům metaverza značku SPI/FilmBox a propojit týmy, partnery i diváky SPI dohromady v plně imerzivním virtuálním prostředí, které umožňuje kreativní a efektivní spolupráci nové úrovně. „Tato virtuální centra umožní vizuálně představovat vaše nápady a pracovat i tvořit společně s ostatními členy týmu z celého světa v jediném sdíleném prostředí, jako by stáli hned vedle sebe. Protože je známo, že spolupráce výrazně zvyšuje produktivitu, jsme si jisti, že metaverzum bude velmi užitečné,“ dodává Behar.

Jako jeden z předních distributorů obsahu na celém světě vytvořila společnost SPI také přehledné výstavní prostory, kde představuje svou nabídku obsahu pro klienty, kteří by si chtěli projít její katalog. Kromě toho také v budoucnu plánuje vytvářet a sdílet s komunitou v prostředí metaverza vlastní NFT (non-fungible token).



Casa FilmBox má za cíl naplno využít rychle se vyvíjející technologie k tomu, aby oslovila diváky s pomocí jedinečných, personalizovaných a imerzivních zážitků. Web3, NFT a blockchainové technologie nabízejí bezpočet příležitostí pro interakci s obsahem a jeho konzumaci. Také jsme přesvědčeni, že přítomnost našich značek v metaverzu nám pomůže budovat vztahy s mladým publikem, které je konstantně připojené. V srdci všeho, co v SPI děláme, jsou inovace, a máme proto velkou radost, že můžeme stát v čele této transformace, která se časem stane nedílnou součástí našich životů,“ uvedl Behar.

Metaverzum je inkluzivní, univerzální virtuální svět složený ze simulovaných digitálních prostředí. Díky technologiím virtuální reality (VR) a rozšířené reality (AR) může metaverzum nabídnout zbrusu nový způsob interakce mezi uživateli, který překonává omezení daná prostorem a tradičními formami komunikace. K jednotlivým prostorám v metaverzu lze přistupovat přes PC, herní konzole, mobilní telefony či VR brýle.

redakce





Reklama




Vybrané články