Quantcast

ČRo DAB+ rozšířil pokrytí o vysílač Mikulov

| Tisk

Celoplošný DAB+ multiplex Českého rozhlasu (ČRo) zlepšuje své pokrytí území. Veřejnoprávní vysílatel dnes uvedl do provozu vysílač Mikulov - Děvín.

Nový DAB+ vysílač Českého rozhlasu zajistí pokrytí širokého okolí Mikulova. Obyvatelům jižní Moravy zajistí lepší příjem veřejnoprávního DAB+ multiplexu. Vysílač pracuje na bloku 12D s horizontální a vertikální polarizací a s výkonem 5 kilowattů ERP.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Rozhlasové DAB přijímače (foto: parabola.cz)

Spuštění tohoto vysílače významně přispěje k lepšímu pokrytí velké části Moravy na jih od Brna a též dálnice D2 z Brna do Bratislavy. Výrazně také vzroste homogenita elektromagnetického pole a tím v této oblasti dojde ke zlepšení indoor neboli domácích příjmových podmínek, což je v tuto chvíli naší prioritou,“ uvedl ředitel Techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka.



DAB+ multiplex ČRo z lokality Mikulov - Děvín funguje od pátku 14.10.2022 od 13:00 hodin.

ČRo DAB+ multiplex šíří celoplošně programy ČRo Radiožurnál, ČRo Dvojka, ČRo Vltava, ČRo Radiožurnál Sport, ČRo Wave, ČRo DAB Praha, ČRo Plus, ČRo Pohoda, ČRo Junior, ČRo Jazz, ČRo DDur a Ukrajinske Radio. V multiplexu z vysílačů na území Moravy a Slezska jsou šířeny také programy ČRo Brno, ČRo Olomouc, ČRo Ostrava, ČRo Zlín a ČRo Vysočina.

redakce





Reklama




Vybrané články