Quantcast

V Česku může začít vysílat teleshoppingový kanál Hit TV

| Tisk

Na českém trhu může začít vysílat další televizní kanál zaměřený na propagaci a prodej výrobků a služeb. RRTV na svém posledním zasedání udělila vysílací licenci pro digitální pozemní vysílání projektu s názvem Hit TV.

RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém dvacátém zasedání konaného 5. prosince 2023 rozhodla o udělení licenci pražské společnosti #THETOPMERCH s.r.o. na program s názvem Hit TV. Podle základní programové specifikace se bude jednat o teleshoppingovou a reklamní televizi, která bude vysílat 16 až 24 hodin programu denně. Program bude poskytován na území České republiky a bude vysílat v češtině.

Licence Hit TV platí 12 let.



V pozemním vysílání se již objevila celá řada programů s nakupováním prostřednictvím televizní obrazovky. Nejstarší je projekt Top Televize, následovaly televizní stanice Klenot TV či GALERIE. Všechny po čase ukončily vysílání. Dnes je jediným programem tohoto typu televizní stanice ABC TV, vysílaná celoplošně v DVB-T2 síti 24 (multiplex 24) u operátora Digital Broadcasting. Teleshoppingové programy mají obvykle problém se dostat do televizní nabídky do dalších distribučních platformem. Zatímco u většiny ostatních stanic platí operátoři poplatky za možnost zařazení programu do nabídky, v případě stanic s nakupováním prostřednictvím tv obrazovky chtějí naopak poplatek za šíření programu operátoři.

Stanice Hit TV by se měla objevit v multiplexu 23, na jedné z připravených programových pozic.

redakce





Reklama




Vybrané články