Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
25.12.2007, 17:31.35

Mimo tema: rozdelenie HDD na viac casti

neviete niekto ako sa da rozdelit disk na viac mensich?mam jeden 320GB, viem ze sa to da pri instalacii windowsu ale ja uz som windows nainstaloval, dik
uživatel
hrac222
25.12.2007, 17:33.42

RE: Mimo tema: rozdelenie HDD na viac casti

To máš smůlu, jedině ty Wokna nainstalovat znovu.
uživatel
technikTKR
25.12.2007, 17:39.49

Ale to je jedno ci budem mat jeden disk 320GB alebo viac mensich nie?Vykon to neovplyvni alebo ano?
uživatel
hrac222
25.12.2007, 17:40.14

Použi Partition Magic 8.
uživatel
PopoDag
25.12.2007, 17:42.33

hrac222:

Ty ses ale neptal, jestli je rozdíl mezi HDD v kuse nebo rozděleným HDD na víc částí, ale JAK TEN HDD ROZDĚLIT, KDYŽ UŽ TAM WINDOWS MÁŠ. A to prostě neuděláš. Napřed musíš HDD rozdělit a pak teprve instalovat Windows (nebo si dokoupit HDD další a ten si pak můžeš dělit jak chceš).
uživatel
technikTKR
25.12.2007, 17:43.02

Nemusíš nic znova instalovat stačí použít Partition magic.
http://www.studna.cz/1283/systemove-nastroje/utility-pro-udrzbu-a-opravu-disku/partitionmagic/
uživatel
serfig
25.12.2007, 17:43.53

Tehnik nemá pravdu, jde to -

http://marp.blog.root.cz/0707/gparted-silny-nastroj-pro-deleni-disku

vymaž mezery
uživatel
pakusi
25.12.2007, 17:46.05

Rozdelenie Hdd nemá vplyv na výkon. Pokial však rozdelíš Hdd na niekolko častí . je to len a len dobre. Pri páde alebo preinštalovaní windovsu nestratíš uložené dáta . To je super vec. Na samotný opreračný ti stačí 20Gb. Ako si to rozdelíš to je už len a len na tebe.
uživatel
oneeeee
25.12.2007, 17:48.01

serfig: Přečti si tu diskuzi pod článkem z odkazu a budeš v obraze.

pakusi: Prakticky je to naprostá kravina a můžeš akorát čekat, že se ti Wokna zboří (teď tady jistě někdo napíše, jak bezvadně mu to chodí, a že Wokna s tím nemají žádný problém - ale to je pochopitelně kec).
uživatel
technikTKR
25.12.2007, 17:49.08

technikTKR Tára!
uživatel
PopoDag
25.12.2007, 17:52.00

PopoDag:

Napřed si to vyzkoušej ty brepto (nebo se alespoň inspiruj ostatními: "http://www.studna.cz/go/debate/xdeb_fid/1283") a pak plkej hovadiny ;P
uživatel
technikTKR
25.12.2007, 17:53.49

A povedz mi načo je Partition Magic ?
uživatel
PopoDag
25.12.2007, 17:55.45

PopoDag:

Rád bych ti to řekl, ale mohl bych se kvůli vulgárním výrazům dostat na blacklist :)))
uživatel
technikTKR
25.12.2007, 17:57.52

Si Chudák .Len o tom nevieš! čau!
uživatel
PopoDag
25.12.2007, 18:01.49

PopoDag:

Já o tom právě chlapče vím mnohem víc než ty a můžu se plně ztotožnit s těmi příspěvky z diskuze, na kterou je odkaz výše, a kde se dočteš, že ten soft je úplně k ničemu. To jenom ty seš naprosto mimo mísu a blekotáš bez jakékoliv znalosti věci...
uživatel
technikTKR
25.12.2007, 18:05.00

Možeš tu tárat kolko chceš a ako chceš aj tak si Chudák!
uživatel
PopoDag
25.12.2007, 18:06.17

PopoDag:

Je lepší být chudák, než primitiv, který ničemu nerozumí a v diskuzích si akorát léčí mindrák z dětství :laughing:
uživatel
technikTKR
25.12.2007, 18:11.37

Použil som Partition Magic niekoľko krát a žiadne problémy sa neobjavili už niekoľko rokov !! :sly: :sly: :sly: :sly:
uživatel
b1gLoRD
25.12.2007, 18:13.39

A už je to tady - já věděl, že s tím někdo vyrukuje :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:
uživatel
technikTKR
25.12.2007, 18:29.42

nechcem sa zastavat nicku technikTKR, ale najlepsie rozdelenie hdd je pocas instalacie windovsu. moj kolega pouzil nejaky soft na rozdelenie hdd po instalacii co sice islo, ale spetne to bol problem a xp mu spadlo. prisiel o vestky data.
uživatel
hiero
25.12.2007, 18:32.54

Můžu jenom dodat, že nová instalačka Windows zabere cca 2-3hod. a je jistota, že to bude šlapat. Takhle by člověk musel vypláznout cca 1.500Kč za soft (nebo půl dne kdesi shánět medicínu) a výsledek nejistý. Ale je to každého věc jak se zachová...
uživatel
technikTKR
25.12.2007, 18:42.03

Existuje varianta

jak to udělat pomocí programu "Acronis" Mám to odzkoušené, a opravdu to funguje. Problém ovšem může nastat při následném provázání Windows s některými programy. Například Adobe Reader odmítá akceptovat stav PC, kdy se neshodují aktuální názvy disků s názvy při jeho instalaci. Rozdělení disku tak může opravdu způsobit vážné, a hlavně těžko předvídatelné nestability systému. Já osobně bych to rozhodně nedělal. Nestojí to za ty problémy.
uživatel
Enik
25.12.2007, 18:47.59

Možná, že podle počtu dat by šla jako záloha udělat bitová kopie systému na jiný HDD, a pak vyzkoušet dělení HDD. Pokud se nepodaří rozdělit, tak zformátovat a rozdělit HDD, a nahrát zpět bitovou kopii již na rozdělený HDD. Velikost části, kde je systém (C:) bych volil větší aspoň 40GB, neboť dnešní hry jsou již dosti nenasytné..
uživatel
qwertzu
25.12.2007, 19:20.49

bezne sa pouziva aj acronis aj partition magic a existuju aj free nastroje, rozdelenie hdd po instalacii je uplne bezne ja osobne pouzivam acronis ale ten nefunguje dobre s vistou
uživatel
cucpo
25.12.2007, 19:51.24

technikTKR, nevis o cem mluvis

bez si radsi zaspivat hajdum hajdum , ale deleni particii na disku zjevne neni tvuj obor pac meles uplne demence
uživatel
bublajs
25.12.2007, 20:10.06

@technik - kecáš pi.oviny. Partition magic - rozdělí HDD i při inst. wind. Víš akorát pi.u s rýžů. ;P
uživatel
peetr1
25.12.2007, 20:11.35

@technikTKR : delit HDD a vytvarat particie na disku uz po nainstalovani Windows , ide robit roznymi softikmi, partition magic 8 je dobry program a su aj lepsie a maju aj viac nastrojov ako HDD otestova ci to bude dobre po rozdeleni, takto som uz delil nespocetne mnozstvo diskov a bezia do dnes, nevidim v tom problem, problem vidim v nedokonalosti ludi nieco nove sa ucit, za ery MS DOSu to bolo mozne len pred instalaciou, ale to dufam si nemylis DOS s Windows.
uživatel
FIK
25.12.2007, 20:22.46

a mimo jiné instalace win. pomocí Acronics je otázkou pěti minut. Jen vědět vo co gou :O
uživatel
peetr1
25.12.2007, 20:38.48

bublajs: Máš dobře vybublanej mozek a ani se nedivím, že dělení HDD není tvůj obor :laughing:

peetr1: Až na to, že tady je celou dobu řeč o dělení HDD s již nainstalovaným Windows a ne tvoje průjmy o dělení při instalaci (což zvládnou i přímo Wokna a nemusí se svinit systém nějakým padajícím a předraženým softem) :zombie:

FIK: Možné je samozřejmě všechno, ale zrovna v tomto případě je nejlepší ty Wokna tam hodit znovu. Ono to totiž v životě nechodí tak, že když to na jednom PC jde bezproblémů, tak totéž musí platit všude. A zrovna při dělení HDD s nainstalovaným OS to většinou bývá přesně opačně. Ostatně si stačí pořádně číst diskuze a neřídit se radami nějakých polomozků alá peetr1 a bublajs, kteří stěží zapnou komp, natož aby ho kdy instalovali...
uživatel
technikTKR
25.12.2007, 20:45.14

@Technik

Mohu jednoznačně potvrdit, že pomocí Partition magic to jde! A zvládne to i počítačový samouk jako např já. Není důvod , proč by to nemělo fungovat.
uživatel
Mrzout
25.12.2007, 20:52.15

Mrzout:

Stačí si přečíst reakce lidí (a není jich málo), viz níže, a není co řešit. Navíc i zde v diskuzi to někteří potvrzují. Osobně už jsem se z podobných experimentů vyléčil, pokud je chce někdo praktikovat, budiž mu přáno.

http://www.studna.cz/go/debate/xdeb_fid/1283
uživatel
technikTKR
25.12.2007, 20:55.24

echnikTKR prokazuje ze mele z hladu

techniku jedinej kdo ma vybumbanej mozek ses bezprecedentne ty. jeste chvili pokracuj , ono se asi vic lidi co s tim ma jen ty nejlepsi zkusenosti vysmeje. pokud totiz k jednomu oddilu na disku pridas klidne 20 dalsich tak to tem woknum bude uplne fuk a i kdyby si mel posledni particii linux tak to bude furt makat jako po masle. ale to by si to o tom musel neco vedet a ne jen plkat. pac kdyz instalujes wokynka jen 2 hodky , tak na tom akorat serfujes s IE pac to je tak akorat cas kterej potrebujes na XP s aktualizaci pres windows update . ale jen pokracuj, moc me to bavi , meles blbosti a misto padnejch argumentu demence.
uživatel
bublajs
25.12.2007, 20:58.54

techniku to je vazne moc

jo ta diskuze je dobra, to je dobrej argument ale tak v roce razdva, pokud nekdo lame particii s NTFS a nema na to nastroj tak je fakt v (nevhodné slovo)i. argumentuj prosimte vecne a ne prispevkama z roku 2002 :))
uživatel
bublajs
25.12.2007, 21:00.40

Ale jde to, bez problémů. Samozřejmostí je i přesun volného místa z jednoho oddílu na druhý (na jednom fyzickém disku), rovněž tak i zrušení třeba třetího oddílu a přesun k libovolnému ze zbývajících dvou.
uživatel
michal
25.12.2007, 21:00.43

bublajs:

Bubleš pěkný kraviny, protože Woknám není jedno nic co se na HDD děje, natož jeho dělení. A mimochodem když instaluju Windows, tak si aktualizace nahodím už přímo do samotné instalačky a nemusím někde půl dne sedět u Win-update (což ty ale absolutně nevíš která bije, protože PC rozumíš asi stejně jako Eskymák písečným bouřím na Sahaře) :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:
uživatel
technikTKR
25.12.2007, 21:02.59

@Technik

Nemám náladu číst ten odkaz. Ještě pro upřesnění uvádím, že Partition magic jde tuším spustit pod Windows. Podstatné je , že jde spustit z boot media zcela nezávisle na Windows a provádět různé změny na HDD, které se NEDOTKNOU ULOŽENÝCH DAT - to znamená, že nainstalovaným Windows neuškodí ani náhodou. Prostě to jde, a ty by jsi měl být vděčný, že jsi se něčemu novému přiučil (já bych to tak bral)
uživatel
Mrzout
25.12.2007, 21:07.30

technik ty mas fakt n....o, k tomu neni co dodat. uzij si svoje windows kterejm vadi i teplota prdu . disk jde bez problemu rozkrajet nekolika nastrojema a partition magic patri mezi ne i kdyby ses nakrajel na hvezdicky
uživatel
bublajs
25.12.2007, 21:07.33

To je naprosto zbytečná hádka!

Je totiž obrovský rozdíl mezi tím co jde, a tím co jde spolehlivě. Existuje totiž možnost, že po takovémto zásahu ten počítatč pojede naprosto perfektně. Je ovšem stejně tak možné, že nepůjde nastartovat. Ono totiž záleží na mnoha maličkostech, jejichž vliv není možné předem odhadnout. Jak jsem již jednou napsal, existují programy které takovéto změny v PC jen těžko pozřou bez následků na stabilitě systému!
uživatel
Enik
25.12.2007, 21:08.32

Mrzout:

Bohužel to NEJDE, protože samotné rozdělení bez zajištění stability k ničemu není. A tady se uč spíš ty, protože pak tě nebudou lidi kamenovat, když jim zprzníš komp svými amatérskými zásahy ;P
uživatel
technikTKR
25.12.2007, 21:09.37

@Technik

A když bych měl obavy, že něco podělám, tak nejdřív udělám zálohu celého disku třeba v programu Ghost. A to je už naprostá záruka, že to Windows neublíží. Ten ti ho pak na HDD vrátí v původní podobě - pokud budeš chtít. Dělat celou instalaci Windows je zbytečné okrádání se o čas. Je dinné, s čím Windows po rozdělení "má problém", je , že najde další HDD.
uživatel
Mrzout
25.12.2007, 21:11.38

bublajs:

Woknám nejvíc vadí vybublanci tvýho typu, kteří si naivně myslí, že si něco usmyslí a ono to musí chodit podle jejich představ. Bohužel je to většinou přesně opačně a následky kutilů-amatérů člověk vidí na každém rohu, když to pak po nich chodí opravovat :zombie:
uživatel
technikTKR
25.12.2007, 21:15.08

Mrzout:

Než ty provedeš ty svoje zálohy, tak já mám celý OS nainstalovaný komplet znovu. A s naprostou jistotou, že to nebude padat apod. :8)
uživatel
technikTKR
25.12.2007, 21:16.19

@Technik

"Bohužel to NEJDE" , a jak to teda já a další dělám? A zcela bez problémů. Tentokrát jsi se tady zesměšnil. Konec. Dovolte mi odejít!
uživatel
Mrzout
25.12.2007, 21:17.03

ano ja vidim praci profesionalu na kazdem rohu. system bez aktualnich driveru uz z prodeje , windows s jednou particii 300GB velkou a kupou rezidentnich softu ktery se nehodej ani jako odpad zdrojovyho kodu. a opravy typu naistalujte si windows a pak to neumi ani presflashovat bios . jinak mas pravdu , co si usmylim to mi jde,pac ono to jde, jen se musi chtit coz u tebe zjevne nefunguje. jak tady dokazujes.
uživatel
bublajs
25.12.2007, 21:19.57

Mrzout:

No jasně - ty to děláš, ale HUBOU. Ve skutečnosti se člověk sakra málokdy potká s tím, že by musel dělit HDD s již nainstalovaným OS a pokud se tomu nějaký pako cílevědomě věnuje (nejenom u sebe, ale cpe to i dalším), tak se ani nedivím, že je na diskuzních fórech tolik nešťastníků, kterým po zásahu do jejich PC od "kutila-amatéra" všechno kleklo ;P
uživatel
technikTKR
25.12.2007, 21:25.19

@Technik

HMM , že by instalace Windows (např.komletně s TV kartou, jejím naladěním atd.) trvala jen několik minut. Pokud ano, gratuluji! Jsi velkej machr, možná kouzelník.
uživatel
Mrzout
25.12.2007, 21:25.23

bublajs:

Tebe bych reálně viděl na někoho, který se ani neobtěžuje po výměně desky provést novou instalaci Woken, ale jenom dohraje drivers a s tvrzením "co si usmylim to mi jde,pac ono to jde, jen se musi chtit" to strčí zákazníkovi. Inu takový typický český patlák, který se vyučil nejspíš dlaždičem a pak přesedlal do sféry IT v domnění, že když zvládne jednu profesi, tak musí stejně dobře i druhou :zombie:
uživatel
technikTKR
25.12.2007, 21:31.36

@Technik

Tady nikdo o výměně základní desky nic nepíše, dělíme HDD s nainstalovanými Windows. Možná ti nedošlo, že rozdělení HDD má svoje výhody. Důležitější data ukládáme na jiný disk než je Windows, při zboření Windows o ně nepřijdeme .....
uživatel
Mrzout
25.12.2007, 21:34.20

@Technik

Ještě poslední dotaz - ty si z nás děláš prču? Pokud ano, tak se mi zdá neuvěřitelné kolik času tomu věnuješ.
uživatel
Mrzout
25.12.2007, 22:04.49

počítače už dělám víc jak 16 let, a ipřímně řečeno, každá věc má své. Problém je , že pokud Ti spadne systém při soft. děleném disku a ztratí se i soubor který definuje dělení (např. zavirovaný PC) přijdeš o vše. Já mám raději dělený disk přes příkaz fdisk. zůstane ti vše a můžeš formátovat disky samostatně přes boot disketu
uživatel
Rambo
25.12.2007, 22:40.57

@technikTKR

@technikTKR : este jeden sikovny programik : Paragon Hard Disk Manager 8.5 profesional, napr. , a este nieco, ked mas solidny program pod win na delenie disku a vytvaranie particii, tak ti pred tym spravy defragmentaciu disku a ked hu mas vies kolko mozes uberat s povodnej particie na dalsiu particiu, instalacia komplet noveho win nieje dlhodoba zalezitost , tak 30min. , ale ked chces doinstalovat vsetko co potrebujes je to zalezitost aj niekolko desiatok hodin.
neverim ti , ze pocitac pouzivas len na to ze sa ti spustia windows a potom ho zas vypnes, windows je len system pod ktorym ti bezi spusta dalsich programov ci obsluznych k dalsiemu hardwaru alebo k ulahcenie dalsej prace, a to uz nie je vec dvoch hodin , ale ako som uz pisal desiatok hodin. Rv
uživatel
FIK
25.12.2007, 22:51.01

cize este jedna a posledna vec, pri vsetkom co robime musime rozmyslat a nie trepat hovadiny, a potom sa aj nieco podari, s pocitacmi robim uz vyse 20 rokov, dnesna mladez uz take neuvidi ani v muzeu, lebo zasrali niekolko miestnisti. Je pravda ze windows su na hovno a su haklive na vela veci ako kazdy system ked ho zaseres , ale ked vies ako na to , usetris vela casu
uživatel
FIK
26.12.2007, 08:45.19

techniku ses jeliman

TECHNIK : ty ses dlazdic ? tak to pak chapu tvuj styl komunikace , ze kteryho je jasne videt to ze umis akorat nainstalovat widle. ono si v cechach kdejakej expert tvyho razu mysli ze kdyz umi naistalovat widle ze umi s IT. vis ono ani podhodit systemu novej HW neni problem , ale to se musi umet ale pri tvejch zkusenostech a znalostech, kdy tvrdis ze widlim vadi ze jim pribude disk a nejsi schopen jakymkoliv partition managerem zmensit particii zcela chapu ze to tvrdis. pac ty NEVIS a v tom je ten zakladni kamen urazu. jen pro tvoji informaci sem gpartedem minulej tejden zmensil particii pod vistou a predtsav si ze mi to stale funguje dal a fungovat to bude :)))
uživatel
bublajs
26.12.2007, 09:11.37

pre technik

Ešte raz opakujem,si Chudák a Chudákom aj ostaneš!
uživatel
PopoDag
26.12.2007, 09:42.09

J D E T O B E Z P R O B L E M Ů !!!

Netřeba nic dalšího psát.Zdravím všechny pěkné svátky. R^ :)
uživatel
Kamil_k4
26.12.2007, 10:10.06

bublajs:

Právě ty seš ten dlaždič s vybublaným mozkem, který je rád, že do mechaniky strčí CD a pak už jenom kouká jak narozený tele co se začne dít :laughing: :laughing: :laughing:
uživatel
technikTKR
26.12.2007, 10:14.35

PopoDag:

Nemusíš nám pořád dokazovat, že tvoji rodiče jsou sourozenci. To už jsme poznali hned po tvém prvním příspěvku ;P
uživatel
technikTKR
26.12.2007, 10:19.57

Stále a stále dokazuješ ,že si úbohý Chudáčik,je mi Ta úprimne lúto! Spametaj sa!
uživatel
PopoDag
26.12.2007, 10:49.15

Tebe omlouvá jenom to, že za svoje postižení nemůžeš :dead:
uživatel
technikTKR
26.12.2007, 15:09.13

technikTKR

Ked nevieš o čom je diskusia tak mlč a neuražaj sprostyma poznamkami si primityv ktory sa vizna tak v sprostzch rečach a nie v technike delenia disku.Mam na PC dva disky stoho jeden rozdeleny na 4particie všetko bolo urobene už z nainstalovanym OS posledne som doinstaloval Ubuntu bez problemov si vytvoril vlastnu partiviu.Trochu studia ti neuskodi .Pametaj si jednu vec ze podla reči poznas odbornika aj cloveka tak si prečitaj co si doteraz napisal a zamysli sa nadsebou.
uživatel
orim82
26.12.2007, 15:42.15

rozdělení HDD

Kdo tady píše, že to nejde, tak je absolutní počítačový amatér. Je na to X způsobů, jak to udělat. Partition Magic funguje spolehlivě, akorát je placenej. Poslední 2 roky to dělám z linuxovýho live CD, ještě nikdy jsem o žádný data nepřišel - systému to nijak nevadí, dokonce ani (nevhodné slovo)ním widlím. Technik budto ze sebe dělá vola a nebo je úplně mimo a měli by ho konečně z tohoto fora vyhodit. Podává tady absolutně matoucí informace. Windows jsem instaloval snad 500-krát a následně dělil disk a všechno v pohodě. Windows je mrtvý - at žije Linux!!!
uživatel
Madness
26.12.2007, 20:31.59

Madness

Ok maš pravdu je to duševný chudas.
uživatel
orim82
26.12.2007, 22:56.50

to: tkr

vystupuješ na foru jako takyodborník, ale tady si se úplně ztrapnil přes goggle si najdi akronis a budeš v obraze
uživatel
jona
27.12.2007, 16:39.58

Rozdelit HDD jde uplne v pohode a na zadnou stabilitu to nema zadny vliv. Je na to hodne programu ktere to umi. Nejvic se mi libi veta co napsal TKR mrzoutovi:

Než ty provedeš ty svoje zálohy, tak já mám celý OS nainstalovaný komplet znovu. A s naprostou jistotou, že to nebude padat apod.

To je pekna kravina. Ja pouzivam Norton Ghost uz nekolik let a nikdy se nestalo ze by s tim byli nejake problemy!Mam vyrobene Botoovaci CD kde mi nabootuje Ghost 2003 a ten mi ulozi image s windows co je na disku "C" kam si zvolim, treba na oddil D. Windows v podstate nevi ze byl nejaky image provaden,protoze se nedela za behu systemu nybrz z bootovaciho CD/DVD. Jsou i programy ktere to delaji i za chodu, ty ale nepreferuji. Jinak po vyvoreni zalohy a ulozeni treba na D a najeti win si jednoduse ten IMG soubor vypalim NA DVD pro pripad uplne havarie HDD.Proces zalohy ci obnovy trva do cca 10 minut, z DVD o neco dele. Pri padu celeho systemu staci vlozit bootovaci CD a po najeti mu ukazat image ktery je úlozen na disku "D", pripadne staci po nabootovani GHOST.exe prohodit medium za DVD se zalohou a spustit.

Instalace samotnych winXP+SP2 a to nepocitam ovladace na elektoniku kterou pripojuji k pc a dalsi programy je tak na cely den prace. Timto je to za par minut. Je videt ze PC Technik vubec nerozumi a fakt se tu zesmesnil.:8)
uživatel
hmmm
27.12.2007, 19:22.17

:) technik je lama a co ctu ty jeho prispevky o PC tak to stoji za to :) doporucuju sledovat co vsechno mu nejde :) preju mu do neveho roku aby mu to zacalo jit , pac po tech letech by se mohl konecne naucit resit veci jinak nez je preinstalovanim windowsu :)
uživatel
bublajs
31.12.2007, 19:10.59

rozdelenie HDD

S potěšením jsem si toto téma přečetl a asi mi uniklo/nebo ne/o jaký Windowsi jde-třeba Visty to umí bez problému,ale programy od Acronicsu jsou určitě lepší.
uživatel
Mirek1
01.01.2008, 22:23.01

Titulky k cizojazyčným filmům

Chtěl bych požádat zda by mě někdo mohl poradit jak při sledování cizích filmů je mít s titulky. Děkuji předem
uživatel
zapojil