Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
01.07.2007, 17:54.30

komponentní vstup (Y/Pb/Pr),

nemá někdo plánek na scart zapojení aby chodíl komponentní vstup (Y/Pb/Pr), YUV vlastním Humahe 5400 a chtěl bych to připojit na LCD tv předem děkuji.
uživatel
amd
01.07.2007, 18:23.24

RE: komponentní vstup (Y/Pb/Pr),

To zapojení je stejné jako RGB.
Když napíšeš do google nebo wikipedie "RGB scart", uvidíš vše potřebné i s obrázky. btw. to je návod i pro příště.
7,11,15, mezi tím příslušné země.
uživatel
Antonín
01.07.2007, 19:04.44

re.Antonín

myslíš že to je stejné RGB a YUV jinak díky za radu
uživatel
amd
01.07.2007, 20:17.58

Scart konektor nepřenáší komponentní signál! Pouze kompozit, s-video a RGB.
uživatel
nikkor
01.07.2007, 20:19.41

RGB a YUV rozhodne neni oznaceni toho sameho! SCART nema definovany vystup pro YUV! Nekteri vyrobci a to si budes muset overit u tveho prijimace, umoznuji v menu navolit YUV vystup a ten byva OBVYKLE na pinech RGB na SCARTu. Pokud to tak u tveho prijimace je, potom muzes pouzit stejny kabel, jako pro RGB propojeni.
uživatel
008
01.07.2007, 20:20.15

Jinak komponent je schopen jako jediný z analogových propojení přenášet HDTV signál.
uživatel
nikkor
01.07.2007, 20:20.39

to nikkor

RGB je komponentni signal ;-)
uživatel
008
01.07.2007, 20:23.12

RGB a komponent jsou naprosto odlišné způsoby přenosu video signálu!
uživatel
nikkor
01.07.2007, 21:20.51

http://www.euroshop.cz/products/nintaus/scart1.htm
uživatel
pierrepetr
01.07.2007, 21:22.19

nintaus
uživatel
pierrepetr
01.07.2007, 21:23.00

to je bordel s těma mezerama
uživatel
pierrepetr
01.07.2007, 22:14.44

SCART je jenom konektor.
Jak jsou vyvedené signály je věc konkrétního zařízení. Ale neviděl jsem ani neslyšel o zařízení, které by mělo možnost YUV a nemělo ho na RGB pinech. Což neznamená nic více, než jsem napsal.
uživatel
Antonín
01.07.2007, 22:17.53

To nikkor

Komponentní signál je obecný pojem pro RGB, YUV, YPbPr atd.
Scart je název konektoru, který se používá pro přenos AV signálů u spotřební elektroniky. Je určen pro přenos jak komponentních tak kompozitních videosignálů!
uživatel
Enik
02.07.2007, 06:47.38

@amd

komponentní vstup (Y/Pb/Pr)na konektoru Scart prostě není.Bývá standartně na třech konektorech Cinch/75 ohm/.RGB propojení přenáší separovaně podíl červené,modré a zelené barvy.Propojení(Y/Pb/Pr) resp.(Y/Cb/Cr),přenáší video signál,rozdílový signál pro modrou barvu a rozdílový signál pro červenou barvu.YUV přenáší Y - světlost,U - barevný odstín,V - sytost.Co se HDTV týká, tak plnohodnotně ho přenáší pouze rozhraní HDMI.
uživatel
MarekS
02.07.2007, 08:45.10

To MarekS

Mám SAT prijímač a po prepnutí na Y/Pb/Pr v menu,sa mi na SCART-e /na pinoch R,G,B/ objaví uvedený signál,takže to čo píšeš v prvom riadku Tvojej reakcie nie je celkom pravda. Samozrejme to závisí od konkrétneho typu výrobku.Ja mám AB IPBox 400.
uživatel
Rasto
02.07.2007, 09:00.42

@Rasto

Je to rozhodně možné,také jsem viděl DVD Rec, co měl vzadu tři Cinche na kterých sis mohl navolit bud YUV nebo RGB.
uživatel
MarekS
02.07.2007, 09:33.24

MarkuS, když to znáš jenom trochu, tak si spíše čti a moc nepiš svoje názory, nebo aspoň je piš s otazníkem. To co jsi napsal,je hloupost jak vrata.
1. Na konektrou SCART může být jakýkoliv signál, který tam konstruktér umístí. To je jenom konektor.
2. Je mnoho přístrojů spotřební elektroniky, které mají na SCARTU vyvedené YUV na stejných pinech jako RGB a přepíná se to softwarově.
Další omyly, co tady infikovals:
3. Obraz přenesený přes HDMI je úplně stejný jako přes DVI, takže pro přenesení digitálního obrazu je ýupln ějedno jestli DVI nebo HDMI. Na HDMI je navíc několik jiných funkcí - například vyvedené audio.
4. YUV není žádná světlost, sytost a odstín...je to stejně komponentní, tedy tři barvy oddělené přenášející signál, jako RGB. Rozdíl mezi YUV a a RGB je v tom, že se pro lepší využití frekvenčního pásma jednoduchou maticí signály převedou na rozdílové.

Na pěti řádcích tolik hlouposti. Kde se v takových neználcích bere odvaha někam dopisovat.
uživatel
Antonín