| 09.12.2008, 23:48.33 | |
Parabola s vyhřívánímProsím o radu, jakým způsobem řešit vyhřívání paraboly ve vyšších oblastech s častou námrazou ev. sněhem? Vyhřívání by mělo být asi vně paraboly a s bezpečným napětím ( do 50 V ). Vyrábí se taková parabola ev. kde je k dostání ( např. Gibertini 120 cm )? |
![]() SatFanda |
| 10.12.2008, 03:03.59 | |
RE: Parabola s vyhřívánímna komín a topit |
![]() pierrepetr |
| 10.12.2008, 03:04.44 | |
RE: Parabola s vyhřívánímnebo dolů a kladívko |
![]() pierrepetr |
| 10.12.2008, 04:14.53 | |
RE: Parabola s vyhřívánímZkus vyhřívací rohož, dává se běžně do podlah koupelen nebo na vodovodní potrubí, napájení je 230V a rohož má předené opletení které se spojí s ochraným vodičem. |
![]() TDB |
| 10.12.2008, 05:50.35 | |
RE: Parabola s vyhřívánímČetl jsem několikrát inzerát o prodeji parabol z vyhříváním.Zkus se podívat po starších inzerátech.Mám dojem,že uváděl adresu-Jirka Jablonec.Z posměváčků si nic nedělej. |
![]() Liska |
| 10.12.2008, 06:03.16 | |
RE: Parabola s vyhřívánímtaké se používaj topné kabeli na 230V těmi můžeš obalit cokoliv i parabolu |
![]() 1801 |
| 10.12.2008, 06:39.43 | |
RE:vyhřívánímám parabolu 85 cm na stojánku za oknem v místnosti a příjem je úplně stejný jako venku (na chatě na horách) R^ |
![]() jan7070 |
| 10.12.2008, 07:19.22 | |
RE: Parabola s vyhřívánímon je přejde humor až příští rok skončí dalších pár paketů v emu. |
![]() vortimond |
| 10.12.2008, 07:23.33 | |
RE: Parabola s vyhřívánímTaky jsem o něčem podobném přemýšlel.Pokud se použije kabel, či rohož, bylo by dobré parabolu nějak zezadu zaizolovat, což mě zatím odradilo. :( |
![]() Ajap |
| 10.12.2008, 07:35.02 | |
RE: Parabola s vyhřívánímNejlepší je montáž na přístupné místo a potom stačí koště, je to jednoduché, bez poruchové a bez dalších provozních nákladů. Kdo si nechá namontovat parabolu na nepřístupné místo na střeše, ten musí počkat na oteplení. Montáž na komín je nesmysl a nemá tam parabola co dělat. |
![]() grupen |
| 10.12.2008, 07:58.02 | |
RE: Parabola s vyhřívánímUmístit na dostupné místo a max. natřít na černo, aby při té troše slunce během dne to mohlo odtát (samozřejmě při -20°C neodtaje nic, ale to většinou nesněží). Větší problém je, když mokrým sněhem zapadá konvertor a proto je tu to dostupné umístění. Pokud máš středovku, tak konvertor nezapadá sněhem, ale jinak je to v pr..li :) |
![]() gaston |
| 10.12.2008, 08:18.29 | |
RE: Parabola s vyhřívánímAjap zavolaj izolatérom - zaizolujú,obalia Al plechom,parabole bude teplučko.SatFanda,ak Ti tá námraza vadí kúp (zožeň) vyhrievací kábel (rohož je drahšia a nedá sa skracovať - aspoň tie ,ktoré poznám ja).Na parabolu prinituj originál držiaky,upevni kábel,prelep Al samolepiacou fóliou a vyhrievaš kedy potrebuješ.Ak máš možnosť,radšej ale premiestni parabolu na lepšie prístupné miesto. |
![]() Rasto |
| 10.12.2008, 08:35.19 | |
RE: Parabola s vyhřívánímRasto-dobrý nápad, ale když bude venku -20st.moc Ti jenom ta Al folie nepomůže.Bydlím v horách a vím o čem mluvím. :)) |
![]() Ajap |
| 10.12.2008, 08:43.00 | |
RE: Parabola s vyhřívánímPoužij samoregulační vyhřívací kabely -lze je usřihnout na libovolnou délku a nepotřebujou žádný termostaty ap. Navíc topí automaticky dle teploty při mrazu víc, za vedra míň.Na konci zaizoluješ a přilepíš lepicí páskou, která se prodává jako příslušenství. Zkus např wwwv tečka devi tečka cz. |
![]() HaryFotr |
| 10.12.2008, 08:53.01 | |
RE: Parabola s vyhřívánímMyslím si, že montážou vyhrievacieho kábla alebo rohože na prednú stranu paraboly, sa ich vodivým materiálom zmeni odrazivosť paraboly a signal sa zdeformuje. Možno to vyznie tiež smiešne, ale radšej nech fúka zhora na parabolu nejakým "fénom". |
![]() fansat |
| 10.12.2008, 09:09.11 | |
RE: Parabola s vyhřívánímPro HaryFotr:Tak toto se mi jeví jako opravdu dobrý nápad!!! fansat: Nikdo tu snad nepsal o instalaci na přední stranu paraboly Jinak co se týče ochrany před namrzáním atd.u LNB/u mě dva/, mám vyrobenou vhodně stříšku z AL plechu.Je lehká/neovlivní vítr/ a funguje to 100% |
![]() Ajap |
| 10.12.2008, 10:36.01 | |
RE: Parabola s vyhřívánímKoště na dlouhé palici. Lacné, efektívné, bez nákladů na údržbu. Mám to doma, dopoučuji. Bydlím v Železných horách. |
![]() Crescenzio |
| 10.12.2008, 10:45.24 | |
RE.Parabola s vyhřívánímTo je opravdu problém u chalupářů v zimě a především v horách,naštěstí tam převážně nejsem ale těm ostatním nezávidím,můžu doporučit jedinou alsepon částečnou ochranu proti sněhu kryt LNB který se už nabízí i u nás :p://eshohttp.linservis.cz/product_info.php?cPath=5_7&products_id=21není sice právě levný dal by se i udělat s vyhříváním paraboly samotné je to drahý provoz a na přístupné místo umístit aby se k tomu dostali nenechavci asi není také příliš štastné řešení,opravdu problém jedinou malou útěchou může být skutečnost že je anténa situovaná směrem k jihu a sluníčko /pokud se objeví/tomu pomůže,jinak problém. |
![]() DVB |
| 10.12.2008, 10:45.38 | |
re :No to je zase fundovaných odpovědí...Ten maník z Jablonce by je mohl mít.Jistě se to vyrábí v nějakém profi provedení,hledal bych v SRN.Ale zkus toho jablonečáka. |
![]() lubbik |
| 10.12.2008, 10:51.18 | |
RE:Nj Jirka z Jablonec /snad se tu do večera ozve/ sice antény mimo jiné s vyhříváním nabízí ale pouze co vím 180 a výše tak nevím zda by o to měl kolega zájem ,navíc ne příliš levně je to profi zn. Chanel Master /okolo 5000,-/samozřejmě použitá,nová by vyšla na daleko více. |
![]() DVB |
| 10.12.2008, 10:53.10 | |
RE: Parabola s vyhřívánímwww.evan.sk |
![]() Tycka |
| 10.12.2008, 11:57.53 | |
RE: Parabola s vyhříváním125cm včetně profi vyhřívání 33 000Kč.Řídící jednotka vyhřívání 10 239Kč. |
![]() Promax |
| 10.12.2008, 15:45.10 | |
RE: Parabola s vyhříváníma co pouzzit vyhrivani ze zrcatek treba z avie a je to do 200kc a na 12 voltu |
![]() sta |
| 10.12.2008, 17:16.23 | |
RE: Parabola s vyhřívánímA co třeba ofukovat horkým vzduchem - viděl jsem to v Krkonoších na metrologické stanici na Vysokým Kole ! |
![]() Jaros |
| 10.12.2008, 22:48.08 | |
RE: Parabola s vyhřívánímStačí pár stabilizátorů napětí a tvrdý zdroj. Vyzkoušeno při použití LM na tom nejdou udržet ruce.Sice je to pro jiné ůčely věřím že to bez problémů pojede Anténa jako chladič. viz odkaz. http://www.georgeb.wz.cz/vyhrivani.htm |
![]() Milan DN |
| 11.12.2008, 10:51.21 | |
RE:No já to vidím v prvé řadě že je to věc peněz ,kdo na to nehledí má nepřeberné množství možností realizace třeba včetně výše uvedených příspěvků ,je otázkou zda se pak vyplatí tato vynaložená investice během provozu ,ono např. tam //třeba v recepcích hotélů a ubytoven v horách/se to jako lákadlo majiteli může vyplatit a nemusí ho nějaká spotřeba proudu tlačit ale pokud je to myšleno pro jednotlivce pak je to na jeho zvážení.Napadla mě ještě jedna myšlenka pánové jestli jste si povšimli např. na poštách,různých telek. zařízeních apod. tak se používají paraboly zakryté dokola plastovou folii propustnou pro VF signál,spisovný název mě vypadl,nevypadá to sice nějak esteticky ale účel to naprosti splnuje. |
![]() DVB |