Quantcast

RSCC si objednal satelity Express AM5 a Express AM6

| redakce | tisk

Jurij Prohorov, šéf ruské společnosti RSCC, podepsal se šéfem Nikolajem Testojedovem z JSC ISS - Reshetnev Company kontrakt na zhotovení a dodání dvou telekomunikačních satelitů Express AM5 a Express AM6. Projektu se také zúčastní společnosti Thales Alenia Space a Radio Research and Development Institute (NIIR).

Tendr na nové satelity byl vypsán v závěru loňského roku. Nové satelity řady Express AM5 a AM6 budou vyneseny v roce 2012.

Express AM5 bude umístěn na orbitální pozici 140°E a signálem bude pokrývat Daleký Východ. Express AM6 je plánován na pozici 53°E, který bude signálem pokrývat především střední část Ruska.

RSCC zvažuje také další satelity - Express AM8 a Express MD2. Dokončena byla již dokumentace nezbytná pro zhotovení těchto družic. Express AM8 má sloužit na pozici 14°W od roku 2013 a Express MD2 na 145°E.

Dalšími novými satelity RSCC budou Express AM7, Express AT1 a Express AT2, které budou financované RSCC a také z privátních fondů a finančních institucí. Datum startu ještě není známý a záleží i na dalších okolnostech - především na financování.

Zhotovení Express AM7 a AM8 si vyžádá investici ve výši 200 milionů dolarů. V případě družic Express AT1 a AT2 v rozmezí 60 až 70 milionů USD.

zdroj: satkurier.pl,RSCC





Reklama




Vybrané články