Quantcast

Skylink: NGC bude v češtině bez maďarských reklam

| Martin Vyleťal | tisk

Dokumentární program National Geographic Channel (NGC), který začala včera šířit platforma Skylink (a v rámci dohody ohledně propojení k některým programům je dostupný i pro majitele karet CS Link ), bude ještě v letošním roce mluvit česky. Tedy pokud vše půjde podle plánů.

Vlastník kanálu NGC plánuje ještě v letošním roce lokalizovat svůj program formou dabingu. Zatím jsou k dispozici jen české DVB titulky a teletextové titulky u všech pořadů.

"Mohlo by to být do konce roku," říká k českému dabingu na NGC Jaromír Glisník ze společnosti TradeTec, spoluprovozovatel služby Skylink, která program zařadila do nabídky. "Pak bychom měli NGC „pro sebe“ - tedy bez maďarských reklam," popisuje. "Ale to nemohu slíbit, nezáleží to jen na nás," dodává Jaromír Glisník.

Signál NGC se po lokalizaci do českého dabingu stane na Skylinku distribučním pro další operátory. Znamená to, že se zkvalitní i zdrojový signál, který bude operátor využívat zřejmě z optiky. Rychlost celého postupu ale není v moci provozovatele platformy.

NGC vysílá na satelitu Astra 1G (23,5°E), na kmitočtu 11,797 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S. Signál je kódován systémem CryptoWorks pro karty Skylink a CS Link.





Reklama




Vybrané články