Quantcast

RRTV se nelíbí vulgarita v Česko Slovenské SuperStar

| redakce | tisk

Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) se nelíbí vulgarita v česko-slovenské pěvecké soutěži SuperStar, kterou v Česku vysílání komerční jednička TV Nova. Rada proto na možné porušení zákona upozornila provozovatele - společnost CET 21, spol. s.r.o. a zahájila s provozovatelem správní řízení.

Monitorovanými pořady byly SuperStar ze dne 6. a 7. září 2009 vysílané ve 20:00 hodin. Podle regulátora se mohl provozovatel dopustit porušení povinnosti nezařazovat do programů pořady a reklamy, které obsahují vulgarismy a nadávky, kromě uměleckých děl, v nichž je to z hlediska líčeného kontextu nutné. Taková díla je však možné vysílat pouze v době od 22:00 hodin do 06:00 hodin druhého dne.

Rada dále zahájila s provozovatelem CET 21 spol. s r. o. správní řízení z moci úřední pro možné porušení § 32 odst. 1 písm. g) zákona č. 231/2001 Sb. Oběma díly cyklu SuperStar se provozovatel podle Rady mohl dopustit porušení povinnosti nezařazovat v době od 06:00 hodin do 22:00 hodin pořady a upoutávky, které by mohly ohrozit fyzický, psychický nebo mravní vývoj dětí a mladistvých.





Reklama




Vybrané články