Quantcast

Odstartovala ukrajinská verze ruské RTR Planeta

| redakce | tisk

Samostatná ukrajinská verze televizní stanice RTR Planeta zahájila vysílání na satelitu Eutelsat W4 (36°E) v rámci paketu NTV Plus pro ukrajinský trh. Program byl vytvořen speciální pro ukrajinské televizní diváky. Vyplývá to z informací tamní Národní rady pro televizní a rozhlasové vysílání.

Na konci září obdržel ukrajinský regulátor dopis od ruské státní televizní a rozhlasové společnosti VGTRK ohledně dalších opatření směřujících k návratu televizní stanice RTR Planeta do ukrajinských kabelových sítí. VGTRK ukrajinskou stranu ujistil, že tamní verze RTR Planeta nebude obsahovat reklamy a ani propagovat alkohol. Pokud se reklama ve vysílání v nějaké formě objeví, společnost z toho vyvodí důsledky.

Kromě toho je společnost VGTRK povinna plnit všechny nařízení ukrajinské Rady pro televizní a rozhlasové vysílání o vysílání ve dnech smutku a dnem paměti pro oběti hladomoru.

Ukrajinský regulátor médií kabelové operátory požádal, aby od 1. listopadu nebyly v nabídce kanály, které nejsou přizpůsobeny právním předpisům země. Rozhodnutí se dotklo zejména kanálů RTR Planeta, Channel One (Pervyj kanal) a TV Center. Vysílání Pervyj kanal na Ukrajině bylo již přizpůsobeno požadavkům ukrajinských zákonů.

zdroj: Kyiv Post





Reklama




Vybrané články