Quantcast

Výrobce Dreamboxů vyhlásil válku klonům

| redakce | tisk

Společnost Dream Multimedia TV (DMTV), přední poskytovatel set top boxů založených na operačním systému Linux, oznámila další úspěchy proti dovozcům a prodejcům tzv. klonovaných Dreamboxů. Klony známých a populárních multimediálních přístrojů vypadají podobně jako originální výrobky, liší se zejména svoji kvalitou provedení a v neposlední řadě i cenou, která je nezvykle nízká.

V posledních týdnech se podařilo výrobci Dreamboxů na trhu zlikvidovat velké množství klonů. Postupy firmy se neomezují jen na Německo ale také na importéry a prodejce klonovaných přijímačů mimo jiné v Portugalsku, Španělsku a také v Polsku.

DMTV spolupracuje s místními úřady při řešení problémů při prodeji klonovaných přijímačů. Aktivní spolupráci při hledání "nepravých" přijímačů firma vyvinula s online aukčním portálem Ricardo ve Švýcarsku či Allegro v Polsku.

Majitelé přijímačů Dreambox mohou si sami otestovat, zda mají výrobek přímo od firmy Dream Multimedia TV a zda se (ne)jedná o padělek. Do přijímačů Dreambox DM8000 HD PVR DVD, DM800 HD PVR, DM600 PVR a DM7025+ mohou diváci nainstalovat plug-in (Menu - Pluginy - Stáhnout plugin - Genuine Dreambox). Informace, které mu vypíše přijímač si může ověřit, zda odpovídají skutečnosti. Další informace najde zákazník na stránkách http://www.dream-multimedia-tv.de/zertifizierung .

DMTV dlouhodobě bojuje proti falzifikátům dalšími opatřeními. Přijímače Dreambox jsou na trhu oblíbené a jejich klony bývají výrazně levnější.





Reklama




Vybrané články