Quantcast

Navzdory finanční krizi bude výroba ČT v roce 2010 rekordní

| redakce | tisk

Finanční krize, která se dotýká i České televize, její výrobu neomezí. Naopak, v příštím roce vznikne rekordní počet pořadů. Jedním z nich jsou například seriály. V roce 2010 bude ve výrobě deset seriálů, z toho osm v pražském studiu, jeden v Brně a jeden v Ostravě.

Se Slovenskou televizí natáčí Česká televize sedmidílnou Kriminálku Staré Město.

Rekordní bude v příštím roce výroba večerníčků. Česká televize v roce 2010 vyrábí 20 večerníčkových seriálů - neboli celkem 209 pohádek na dobrou noc. Vzniknou jak úplně nové, tak i pokračování úspěšných titulů.

Přesto, že vznikne tolik seriálů, budou se v České televizi v příštím roce točit i nedělní solitérní dramatiky a pohádky. Pohádek vznikne méně než letos, ale dětskou obec uspokojíme seriálem V síti ztraceného času, který je realizačně i finančně velmi náročný vzhledem k použití trikové technologie. Jak už to bývá, přidat někde znamená ubrat jinde.

Celkový rekord zřejmě padne i v distribučních koprodukcích České televize. V současné době je jasné, že v roce 2010 bude rozpracováno třicet titulů, kde jsou i filmy pro děti a celou rodinu, či dokumentární distribuční filmy. A protože se do kin opět vrací velké dokumenty, Česká televize bude spolupracovat i na nich.

zdroj: PR ČT





Reklama




Vybrané články