Quantcast

Jubilejní 500. Noc s Andělem tentokrát na ČT2 i STV2

| redakce | tisk

V sobotu 28. listopadu od 20.00 do půlnoci odvysílá Česká televize (ČT) na programu ČT2 pětisté a jedno z posledních vydání pořadu Noc s Andělem. Přenos se bude tentokrát vysílat i na Slovensku na duhém programu ve řejnoprávní televize STV2 (Dvojka).

Osobnosti z oborů hudby, divadla, písemnictví, adrenalinového světa, sportu, životní poezie i praxe, hudební tělesa, soubory, sólisté i sbory napříč časem a generacemi - speciální pětistý host Marian Labuda, Dagmar a Václav Havlovi, Bolek Polívka, Karel Šíp, Tereza. Kostková, a další. Rozsáhlá koláž živých vystoupení a záznamů, postřehy, glosy, živá hudba... Noc patří nám - zpívaná návštěva hvězd přímo z oběžné dráhy: Lucie Bílá, Karel Gott, Hana Hegerová, Aneta Langerová. Popůlnoční Best Of...

Jubilejní pořad, vysílaný v sobotu 28. 11. na ČT2 od 20.00 hodin, bude mít čtyři části. V první se diváci setkají se speciálním 500. hostem - hercem Marianem Labudou. Ve druhé části budeme vyprávět pohádku o Noci s Andělem. Originální rekapitulace 11 let, ve které si diváci připomenou historii pořadu, nejvýznamnější hosty a klíčové okamžiky přímých přenosů. Bude to kombinace krátkých sestřihů a živých vstupů s vybranými hosty. Třetí část nabídne jedinečný koncert v přímém přenosu. Petr Malásek doprovodí Karla Gotta, Lucii Bílou, Hanu Hegerovou, zazpívá i Aneta Langerová. Pro poslední část přenosu je připraven hodinový sestřih, v němž se objeví zejména zahraniční hosté (Glen Hansard, Suzanne Vega, The Frames, skupina Nazareth, Carl Palmer, David Krakauer a další). Přímý přenos bude ve studiu obohacen o reakce publika, do kterého jsou pozváni vybraní hosté, přátelé a příznivci pořadu.

Autorský tým Noci chystá také silvestrovské vysílání na ČT2: Finále Grande, kterým tento pořad v ČT končí.

První Noc s Andělem proběhla 1. 9. 1999, prvními hosty byli Richard Miller, Petr Hapka, Bára Štěpánová - celkem pořad navštívilo 2 500 hostů. 11 let a 500 vysílání je obdivuhodná dávka času, inspirace, emocí, tvůrčích sil a natočeného materiálu. Každý host a každý přenos byl originálem. Ani jednou nebylo nutné přikročit k programové změně, po každé se show odehrála v jiné dekoraci a v jiném prostředí - nejen ve studiu, ale i v exteriérech. Po celou dobu existence Noci s Andělem se na její přípravě podílel autor nápadu, inspirátor, dramaturg a také mnohaletý „četař“ Jan Kratochvíl.

Moderátor Pavel Anděl z ČT nezmizí, dál bude spolupracovat na pořadu Musicblok.

Ve stejný den - v sobotu, na stejné stanici - ČT2 a ve stejném vysílacím čase - po 23:00 hod. nahradí v roce 2010 Noc s Andělem dva nové pořady Hotel Insomnia a Pozdní sběr, které naváží na vše dobré, co vzniklo v týmu Pavla Anděla a Jana Kratochvíla. Oba pořady jsou primárně určeny mladšímu publiku a budou věnovat větší pozornost alternativní produkci.

Hotel Insomnia

V hotelu Insomnia se setkávají pozoruhodné postavy, vystupují tu zajímavé kapely a věčně bdící recepční pro vás chystá noční menu z toho nejvýraznějšího, co jej v poslední době zaujalo. Ale v hotelových pokojích si mezitím hosté žijí svým vlastním, mysteriózním životem...

Každou druhou sobotu s vámi budou v živém vysílání překonávat půlnoční nespavost hudebníci všech stylů a žánrů, navíc se během půldruhé hodiny můžete těšit na plejádu více či méně vtipných hostů a zajímavých témat. Nebude chybět Totální hitparáda, která vám pomůže se zorientovat i v těch nejpodivnějších událostech posledních týdnů.

Vedoucím projektu je Vratislav Šlajer, moderátorem Jiří Havelka.

Pozdní sběr

Čtrnáctideník zaměřený na diváka - milovníka kultury a kulturního dění u nás, bez ohledu na žánr. Osobitá moderátorka Hana Šimková, bude v přímém přenosu degustovat s diváky umělecké počiny. Hlavními hosty prvního vydání budou Jakub Prachař a Vojta Dyk, kteří se rozhodli vytvořit divadelní útvar v pravdě zvláštní „trucmuzikál“ Pornohvězdy! Jejich dalším počinem je trvale beznadějně vyprodané představení inspirované francouzským cirkusem, La Putyka. Pánové jsou zároveň členy úspěšné skupiny Nightwork, která bude celou dobu zpříjemňovat konzumaci Pozdního sběru! Vhod přijde jistě přehled akcí na dalších čtrnáct dní a reportáže z výstav, koncertů, představení, performace a happeningů, které hýbou světem českého umění. Pozdní sběr, netradiční pořad, který nechá své hosty skoro vždy domluvit.

zdroj: PR ČT





Reklama




Vybrané články