Quantcast

ČRo k rekonstrukci historické budovy Vinohradská 12

| redakce | tisk

V reakci na zavádějící a z kontextu vytržené informace o údajném předražení stavby spojené s rekonstrukcí historické budovy Českého rozhlasu Vinohradská 12 konstatujeme následující:

Jak audit společnosti Gleeds, tak i doplňková zpráva, nikoliv audit, o posouzení stavby společnosti General Controls, jejichž zjištění byla částečně prezentována na veřejném zasedání Rady Českého rozhlasu dne 25. listopadu 2009 a na která se česká média odvolávají, byly zadány novým generálním ředitelem Richardem Medkem po odvolání bývalého generálního ředitele Václava Kasíka s cílem přesně analyzovat situaci a stav, v němž stavbu nové vedení Českého rozhlasu převzalo.

Audit společnosti Gleeds i zpráva General Controls potvrdily některá pochybení a dlouhodobě neřešené problémy stavby. Oba posudky zadané novým vedením rozhlasu měly situaci analyzovat s cílem doporučit, jak postupovat dále, a najít řešení, kudy by se nové vedení rozhlasu mohlo ubírat ve snaze rekonstrukci historické budovy dokončit způsobem, který bude pro Český rozhlas - z hlediska vynaložených investičních prostředků - přijatelný, efektivní, zodpovědný a zcela v souladu se zákonem o veřejných zakázkách.

Zdůrazňujeme, že vysoutěžená cena zakázky činila 524 mil. Kč. Ke dni 26. listopadu 2009 činí zhotovitelem vyfakturovaná částka 447 mil. Kč.

V současné době probíhají složitá, nicméně korektní, jednání mezi představiteli ČRo a vedením sdružení OHL ŽS - HOCHTIEF o dokončení stavby. Vzhledem k tomu, že tato jednání nebyla doposud uzavřená, je nutné jakákoliv čísla uváděná sdělovacími prostředky ve vztahu k údajné celkové ceně rekonstrukce považovat v tuto chvíli za zcela vytržená z kontextu a neodpovídající aktuálnímu stavu jednání.

zdroj: PR ČRp





Reklama




Vybrané články