Quantcast

Mark Hollinger šéfem Discovery Networks International

| redakce | tisk

Společnost Discovery Communications oznámila, že její Chief Operating Officer a dlouholetý vedoucí pracovník Mark Hollinger byl jmenován prezidentem a generálním ředitelem společnosti Discovery Networks International. Greg Ricca, stávající prezident a generální ředitel společnosti Discovery Networks International, po přechodném období firmu opustí.

Mark je v Discovery partnerem, kterému věřím nejvíc. Bez něho bychom z Discovery sotva vybudovali mediální společnost, která je jedničkou na poli populárně naučného obsahu, a nezanechali nesmazatelnou globální stopu ve všech médiích,“ uvedl David Zaslav, prezident a generální ředitel Discovery Communications, jemuž bude Hollinger přímo podřízen. „Vybudovat silné značky a získat další diváky je jedna z našich klíčových růstových příležitostí a Markova obeznámenost s globálními aktivitami Discovery, nepřehlédnutelné vůdcovské schopnosti a vize k rozšíření záběru firmy jsou ideálními předpoklady pro vedení Discovery Networks International.“

V posledních letech firma úspěšně využívala silných stránek kanálu Discovery, celosvětově proslulé televizní značky, nastartovala nové televizní stanice, etablovala se s HD pořady na 45 trzích a celosvětově získala větší tržní podíl. Jsem Davidovi za tuto příležitost velmi vděčný a už se nemůžu dočkat, až se stanu členem talentovaného týmu v Discovery Networks International. Věřím, že zaměstnanci Discovery po celém světě budou nadále vytvářet silné, energické značky a že maximalizují pozici naší platformy pro příští fázi růstu,“ prohlásil Hollinger.
Hollinger bude nadále pracovat jako Chief Operating Officer pro Discovery Communications, dokud nebude jmenován jeho nástupce.

Hollinger nastoupil k Discovery Communications v roce 1991 jako viceprezident a Deputy General Counsel. V roce 1994 nastoupil na pozici Acting General Manager u Discovery Channel Asia. V Hongkongu byl Hollinger zodpovědný za řízením a koordinací veškerých aktivit spojených se spuštěním a provozem Discovery Channel Asia.
V roce 1995, krátce po návratu z Asie, byl Hollinger jmenován viceprezidentem pro International Business Development, a to navíc k funkci viceprezidenta, Deputy General Counsel. Pak u Discovery povýšil na pozici General Counsel a v roce 1996 rovněž dostal na starost skupinu Business Affairs společnosti Discovery. Roku 1999 začal vést oddělení Production Management a v roce 2001 byl jmenován výkonným viceprezidentem pro Corporate Operations.

V letech 2003 až 2007 byl Hollinger výkonný viceprezident pro Corporate Operations a General Counsel. Než byl v lednu 2008 jmenován COO, zastával funkci prezidenta pro Global Businesses and Operations, a to k funkci General Counsel.
Než Hollinger nastoupil k Discovery, pracoval jako Senior Associate v oddělení zábavy právnické firmy Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison v New Yorku. Rovněž přednášel na Columbia Law School o právu v zábavním průmyslu. Hollinger získal magisterský titul na Yale Law School a bakalářský titul (summa cum laude) z historie a politologie má z Colgate University.

zdroj: PR Discovery





Reklama




Vybrané články