Quantcast

Orion Express umožní migraci klientů Viva TV na Kontinent

| redakce | tisk

Společnost Orion Express, provozovatel ruské satelitní pay-tv platformy Viva TV (Express AM2, 80°E, CA Irdeto 2) umožní klientům platformy Viva TV přejít na příjem nové satelitní služby Kontinent. Ta se bude vysílat z jiné pozice.

Paket Kontinent se bude vysílat ze satelitu Intelsat 15 na pozici 85 stupňů východně (tedy o 5 stupňů východně od stávající pozice s platformou Viva TV). Služba bude využívat transpondéry v ruském svazku. Multiplexy budou pracovat v normě DVB-S2. V nabídce budou i programy ve vysokém rozlišení (HDTV).

Podle neoficiálních informací umožní operátor migraci klientů Viva TV na Kontinent. Vedle přeladění paraboly musí zákazník vyměnit svůj satelitní set top box za nový, který bude umět pracovat v normě DVB-S2. Přístupové karty zůstanou původní. Informace ze strany vysílatele zatím nebyla potvrzena.

Abonenti Viva TV mají služby omezené na příjem během dne. Satelit Express AM2 se potýká s technickými problémy a není schopen pracovat po celých 24 hodiny denně. Vše nasvědčuje tomu, že Express AM2 nebude v dohledné době nahrazen jiným satelitem. Kapacitu v C pásmu převzal satelit Express MD1 na stejné pozici (80°E) a služby v Ku pásmu se postupně přesunuly na jiné satelity.

zdroj: tele-sat.info





Reklama




Vybrané články