Quantcast

ORF odložila výměnu karet na první kvartál 2010

| redakce | tisk

Rakouská veřejnoprávní ORF odložila plánovanou výměnu přístupových karet pro příjem programů rakouské televize ze satelitu na první čtvrtletí příštího roku. Výměna karet se má týkat všech rakouských domácností, kteří vlastní přístupovou kartu dodávanou na trh v letech 2003 až 2004.

Celkem se bude jednat o výměnu více než 100 tisíc přístupových karet. Vyplývá to z informací, které přinesl rakouský deník Der Standard.

Proces výměny karet byl původně naplánován na čtvrtý kvartál 2009. Celá akce nebyla nakonec odstartována zejména proto, že rakouská ORF byla kritizována za to, že každý uživatel za výměnu dekódovací karty zaplatí 27 euro.

ORF se hájí především tím, že karty je třeba vyměnti z bezpečnostních důvodů - starý systém CryptoWorks je zastaralý a je třeba zákazníkům dodat nové karty. Ty budou pracovat zřejmě v systému Irdeto PIsys. ORF má s výměnou karet nemalé výdaje spojené s rozesláním nové generace přístupových karet svým divákům.

Dekódovací karta ORF slouží pro příjem programů ORF1, ORF2, včetně jejich verzí ve vysokém rozlišení (HDTV) a dále také komerčních programů Austria 9, ATV a Puls 4. Televize kódují signál z důvodu vysílacích práv na některé pořady. Kryptovaný signál je určen pro rakouské domácnosti. Pro diváky mimo Rakousko je určen program ORF2 Europe s výběrem pořadů ORF2.





Reklama




Vybrané články