Quantcast

Nových kanálů je tolik a UPC si může vybírat

| redakce | tisk

Vzniká celá řada tématických kanálů a nabídka zdaleka převyšuje poptávku po nich. Proto se největší český kabelový operátor UPC Česká republika rozhodl k netradičnímu výběru nových TV kanálů a po vzoru státních zakázek vypsal výběrové řízení.

Informaci přinesly Hospodářské noviny a E15. "Aktuálně zaznamenáváme tolik nabídek, že vysoce převyšují momentální kapacity," potvrdil František Malina, tiskový mluvčí a ředitel PR společnosti UPC a dodává "Jsou jednak limitovány nároky na analogové televizní vysílání a na další služby po síti a jednak i tím, že musíme držet volné kapacity pro držitele digitálních televizních licencí". Mluvčí dále upozorňuje, že se jedná o aktuální situace a TV nabídka se bude dále rozšiřovat.

Podle informací deníku HN firma rozeslala zhruba třem desítkám televizí zadávací podmínky svého tendru. O vítězi rozhodne několik kritérií - nejenom jeho finanční situace ale i reference, struktura a vhodnost programu a zejména také cena, kterou je ochoten provozovatel televizního vysílání zaplatit za to, že bude umístěn do nabídky kabelové televize UPC. Je to opačný postup ve srovnání kanály například HBO, kdy UPC platí provozovateli za každého abonenta a programy České televize (ČT), které jsou naopak bez poplatku.

"S českou verzí MTV to rozhodně nesouvisí. Tam totiž již delší dobu probíhají intenzivní jednání," upozornil web parabola.cz František Malina z UPC. To samé tvrdí i Nova, provozovatel české verze MTV. "S UPC o vysílání české MTV vedeme jednání, o výsledku budeme informovat," řekla HN Michaela Fričová, mluvčí Novy.

zdroj: HN,E15





Reklama




Vybrané články