Quantcast

HBO přesouvá svůj byznys do Prahy

| redakce | tisk

Provozovatel prémiových filmových kanálů HBO přesouvá část svých pravomocí ze své budapešťské centrály pro střední a východní Evropu do Česka. Z Prahy nově řídí nejenom jednotlivá programová schémata svých poboček v Polsku, Maďarsku, Rumunsku či Černé Hoře ale také nákup filmů a seriálů pro tato teritoria.

Informaci přinesly Hospodářské noviny. "Do Česka přesouváme programming a akvizice. Souvisí to i s tím, že právě evropským viceprezidentem pro tyto oblasti je generální ředitel českého HBO Ondřej Zach," řekla HN Pavla Brožková, marketingová ředitelka HBO. Podle zdroje chce do Česka přesunout celé centrály firem. HBO to však zatím popírá.

Bermudská společnost CME, vlastník rodiny kanálů TV Nova v Česku, již dříve přesunula své analytiky, nedávno i oddělené plánování a analýz a interní audit.

"Pro nás to má určitě přínos v rychlé a přímé komunikaci s těmito televizemi. Řada společných marketingových postupů se pak dá dohodnout mnohem rychleji," potvrzuje HN František Malina, tiskový mluvčí UPC - největšího tuzemského kabelového operátora.

zdroj: HN





Reklama




Vybrané články