Quantcast

Německo: Konec analogového satelitního vysílání 30. dubna 2012

| redakce | tisk

Německé mediální orgány počítají s tím, že do 30. dubna 2012 dojde k ukončení analogového vysílání na satelitu. Je to výsledkem dohody operátorů a komise ZAK (Regulatory Affairs Commission). Veřejnoprávní kanály ARD a ZDF již dříve oznámily, že do daného termínu vypnou svůj analogový signál na satelitu.

V současné době více než 70 procent německých satelitních domácností přijímá digitální vysílání. Provozovatelé německých komerčních kanálů podpořili rozhodnutí německých úřadů a zároveň požadují, aby vláda do konce roku 2010 připravila vhodný plán pro kabelové operátory ohledně nadcházejících změn. Jde především o to, aby některé kanály nezmizely z nabídky kabelových sítí.

VPRT (Verband Privater Rundfunk und Telemedien) navrhuje úplné vypnutí analogových signálů bez rozdílu regionu. V současné době se pracuje na vhodné strategii přechodu z analogového na digitální příjem programů, která zajistí hladký průběh přechodu na digitální vysílání.

Pokud vše půjde podle plánů, skončí do roku 2012 plýtvání transpondéry na satelitech Astra (19,2°E) analogovými německými programy.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články