Quantcast

Albánská Tring rozšíří kapacitu a nabídne Tooway

| redakce | tisk

Společnost Tring Communications, dceřiná firma Albanian Satellite Communications (ASC), jeden z předních poskytovatelů televizních stanic a telekomunikačních služeb v Albánii, rozšířil kontrakt se satelitním operátorem Eutelsat.

Společnost ASC obnovila a prodloužila pronájem transpondérové kapacity na satelitu Eutelsat W2 (16°E) na řadu dalších let. Platforma Tring Digital odstartovala před rokem a dnes nabízí přístup k 22 programů, včetně vlajkových lodí Tring Serial, Tring Super a Tring World. Služba má nyní 30 tisíc abonentů a během příštího roku by se měl počet abonentů zvýšit o dalších 50 tisíc.

Tring Communications si zároveň vybral širokopásmovou službu Tooway k dodávce rychlého internetu v Albánii. Zejména pro domácnosti a firmy, které nejsou v dosahu terestrické infrastruktury. Tooway je plně obousměrné satelitní připojení, které není závislé na telefonní síti a poskytuje jako první v Evropě rychlý internet a ceny srovnatelné s ADSL. Pro využívání služby je nutná satelitní parabola a modem a počítač. Internet dosahuje rychlosti až 3,6 Mbit/s pro stahování dat (download) a 384 kbit/s pro odesílání požadavků (upload). Služba je poskytována ze satelitu Eurobird 3 na 33°E.

V příštím roce by se měl internet Tooway zrychlit na 10 Mbit/s pro download. A to především díky zahájení provozu družice KA-SAT. Bude to první satelit Eutelsatu, který bude navržen pro širokopásmové spojení v Evropě.





Reklama




Vybrané články