Quantcast

Distribuční signály kanálů AXN nově na Eurobird 9A

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Distribuční signály kanálů AXN nově na Eurobird 9A

Na satelitu Eurobird 9A (9°E) se dnes odpoledne objevil multiplex společnosti Sony Pictures TV International s různými regionálními mutacemi stanic AXN (včetně verzí, které jsou určeny i pro český a slovenský trh) a dalších programů téhož vlastníka.

V rámci nového multiplexu na pozici 9°E se objevilo celkem 13 programů - konkrétně AXN Crime, AXN Sci-Fi, AXN Deutschland, AXN Central Europe, AXN Polska, AXN Romania, Animax Deutschland, AXN Adria, SET Africa, AXN Bulgaria, AXN Sci-Fi Polska, AXN Crime Polska a Animax South Africa.

Všechny stanice jsou kryptovány systémem PoverVU, s výjimkou AXN Deutschland, AXN Adria a SET Africa, které jsou kódované jiným systémem - Viaccess PC 2.6. Program AXN Adria používá i systém NDS Videoguard.

Distribuční signály kanálů AXN nově na Eurobird 9A
▲ Distribuční signály kanálů AXN nově na Eurobird 9A

Z tohoto multiplexu jsou pro český a slovenský trh určeny programy AXN Central Europe (tzv. maďarský feed) a AXN Romania (tzv. rumunský feed určený pro potřeby platformy Digi TV) a dále tématické programy AXN Sci-Fi a AXN Crime. Tyto programy vysílají v češtině (dabing nebo titulky).

Nové technické parametry:

• Eurobird 9A (9°E), freq. 12,168 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S

Identický paket Sony Pictures TV International se vysílá na satelitu Eutelsat W2, kde patrně po souběžném provozu z obou pozic zřejmě skončí.

Staré technické parametry:

• Eutelsat W2 (16°E), freq. 11,324 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S

Signály uvedených stanic nejsou určeny pro DTH příjem v ČR a SR. Program AXN najde zákazník v platformách Digi TV a UPC Direct. Všechny tři programy (AXN, AXN Crime a AXN Sci-Fi) pak jen v paketu CS Link .





Reklama




Vybrané články