Quantcast

Towercom: Markíza v DVB-T nejdříve v lednu

| Martin Vyleťal | tisk

Společnost Towercom zahájila v úterý 22.12. odpoledne ostrý provoz prvního digitálního terestrického multiplexu (DVB-T). V dočasné celoplošné síti se objevily všechny tři programy Slovenské televize - Jednotka, Dvojka a Trojka a také stanice JOJ a JOJ Plus. Chybí nejsledovanější TV Markíza.

Kdy se TV Markíza objeví v DVB-T na Slovensku? "Vysielatelia musia splnat legislativne poziadavky a mat s Towercomom podpisanu zmluvu. V pripade Markizy chyba licencia k vysielaniu cez DVB-T, ktoru vydava Rada pre vysielanie a retransmisiu. Bez tejto licencie nemozeme sirit cez DVB-T Markizu," vysvětlil webu parabola.cz Michal Suran ze společnosti Towercom a dodává: "Najblizsie, kedy moze poziadat Radu o vydanie licencie je v januari, takze dovtedy k zaradeniu Markizy nepride."

Slovenské domácnosti mohou Markízu nadále přijímat z analogových terestrických TV vysílačů - se spuštění DVB-T nedošlo k žádnému omezení a ani vypínání jejich vysílačů. Pro řádné vysílání DVB-T sítě používá Towercom nevyužívané kmitočtové spektrum - K61 až K69.





Reklama




Vybrané články